Iza Mlakar je bila s 17 točkami najučinkovitejša igralka tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Iza Mlakar je bila s 17 točkami najučinkovitejša igralka tekme. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenske prvakinje so se podale tako rekoč v neznano, saj niso imele pravih podatkov o bosanskih prvakinjah. Kot je dejal njihov trener Samo Miklavc, so imeli le nekaj ustnih informacij, ki so govorile, da je Jedinstvo zelo solidna ekipa, ki ne dovoljuje podcenjevanja, ne glede na razliko med ugledom slovenske in bosanske odbojke. In podcenjevanja tudi ni bilo.

Mariborčanke so tekmo vzele resno in hitro uvidele, da je kakovost občutno na njihovi strani. Dosegle so prve tri točke na tekmi, nato povedle tudi z 11:5. Nekaj napak pri sprejemu je domačim omogočilo, da so izenačile na 13:13, toda niz odličnih servisov Anite Sobočan je poskrbela za osem zaporednih točk, s katerimi je bil zmagovalec niza pravzaprav poznan.

Gostje so odlično servirale tudi v drugem nizu, poleg Sobočanove se je v tem elementu izkazala še Sara Najdić. Ob prvem tehničnem odmoru so že vodile z 8:4, v nasprotju s prvim nizom pa so tokrat prednost le še večale, na koncu so tekmicam dovolile le 13 točk. Glavni razlog za to je bil izredno zanesljiv sprejem, ki je nato omogočil dobro organizacijo napadov, ki so jih zaključevale iz vseh položajev, seveda pa je največ žog šlo na korektorico Izo Mlakar, ki je bila na koncu s 17 točkami tudi najučinkovitejša igralka tekme.

V tretjem nizu so gostje nekoliko popustile, ob prvem tehničnem odmoru je bilo 8:5, nato so domače vodile do končnice. A ko je bilo potrebno, so Mariborčanke postavile blok - skupno so na tekmi dosegle 11 blokovnih točk, od tega Ela Pintar štiri, in zanesljivo dobile končnico.

Povratna tekma bo v soboto, 21. oktobra.

LIGA PRVAKINJ
KVALIFIKACIJE, 2. krog

Prva tekma:
BIMAL JEDINSTVO BRČKO - NOVA KBM BRANIK
0:3 (-17, -13, -22)

Bimal Jedinstvo Brčko: Sljepčević 11, Mitrović 7, Biberdžić, Kenjalo, Radović 5, Krstojević, Dragotinović 2, Ivković, Gajić 3, Vidaković, V. Kostić 4, R. Kostić.

Nova KBM Branik: Mlakar 17, Košenina, Kaučič 7, Sužnik, Vovk 9, Najdič 3, Milosavljević, Sobočan 9, Jerala, Pintar 10, Koskelo, Krajnc.

Povratna tekma, sobota:
NOVA KBM BRANIK - BIMAL JEDINSTVO BRČKO