Slobodan Kovač je bil po zadnji tekmi Slovenije na letošnjem SP-ju (poraz z Avstralijo) zelo jezen.
Slobodan Kovač je bil po zadnji tekmi Slovenije na letošnjem SP-ju (poraz z Avstralijo) zelo jezen. "Najraje bi se pobral s klopi in odšel," je izjavil, poudaril pa je tudi, da gre za ekipo, ki je razvajena, ko ji ne gre. Foto: BoBo
Ropret Kovačevo prihodnost postavil pod vprašaj
Ropret: Kovačeva izjava je moteča

"Selektor ima pogodbo še eno leto z možnostjo podaljšanja, če se uvrstimo na olimpijske igre. Ali bo ostal ali ne, bo treba še doreči. Prihodnji teden nas čakata seja predsedstva in seja strokovnega sveta, na obeh bomo poskušali oceniti trenutno stanje in na podlagi teh ocen ukrepali. Sam za zdaj stojim ravno, se bom pa moral v prihodnjih tednih tudi jaz nagniti."

Je Kovač že v navezi z drugimi reprezentancami?
Ropret se s selektorjem po koncu svetovnega prvenstva še ni srečal: "Govorila sva le takoj po zadnji tekmi. Bilo je kar nekaj težkih besed. Recimo, da jih razumemo v kontekstu zadnje tekme, je pa pred nami obdobje, ko se bomo morali usesti in pogovoriti. Tudi do nas so prišle govorice, da se selektor pogovarja z nekaterimi drugimi reprezentancami, a to so govorice."

Rezultat zadovoljiv, igra ne
In kako predsednik Metod Ropret ocenjuje slovenske predstave na SP-ju? "V mojih očeh gre ta ocena v dve smeri. Z rezultatskega vidika delitve devetega mesta ne moremo oceniti kot neuspeh, zagotovo je to spoštovanja vreden dosežek, še posebej ker smo na prvenstvu nastopili prvič. Težko ga bo ponoviti. Druga stvar pa je naša igra, lahko se strinjam, da na vseh tekmah ni bila takšna, kot smo si želeli in kot vemo, da so jo fantje sposobni."

"Kje so razlogi za to, je v tem trenutku težko reči, stoji pa ugotovitev, da znamo in zmoremo več. Ali bi to bilo dovolj, da se uvrstimo med najboljših šest, je vprašljivo. Kot rečeno, rezultat je zadovoljiv, ne moremo pa reči, da smo zadovoljni," meni predsednik.

V prihodnjem letu veliko izzivov
OZS in reprezentanca sta se že uzrla proti naslednjim dogodkom, ki ju čakajo v prihodnjem letu, teh je kar nekaj. Najprej si želi OZS priboriti organizacijo turnirja za popolnitev Lige narodov, če ji to uspe, reprezentanci ne bo treba igrati Evropske lige, septembra bo v Ljubljani igrala ena od skupin evropskega prvenstva, mesec pozneje pa bodo še olimpijske kvalifikacije. "Mislim, da smo si sodelovanje na kvalifikacijah z zadnjimi rezultati že zagotovili, za zdaj pa še ni znano, kako bodo te kvalifikacije potekale," je še dejal Ropret.

Ropret Kovačevo prihodnost postavil pod vprašaj
Ropret: Kovačeva izjava je moteča