Španija je bila boljša od Slovenije tudi v polfinalu letošnjih sredozemskih iger. Foto: STA
Španija je bila boljša od Slovenije tudi v polfinalu letošnjih sredozemskih iger. Foto: STA

V skupini s Slovenijo bodo igrali še Španija, Izrael in zmagovalec dvoboja Luksemburg - Madžarska. Slovenska ženska reprezentanca pa bo igrala v skupini E skupaj z Belgijo, Romunijo in zmagovalkami dvoboja med Dansko in Švedsko.

Kdo bo novi selektor?
Slovenci se v zadnjih letih redno srečujejo s špansko izbrano vrsto, skupaj so igrali tudi v skupinskem delu zadnjih dveh evropskih prvenstev, obakrat pa so morali priznati premoč "furii". Trenutno moška izbrana vrsta nima selektorja, saj je Gregorju Hribarju po EP-ju v Turčiji potekla pogodba.

Zmagovalec na EP-ju, drugouvrščeni v "play-off"
Vodje reprezentanc se bodo dogovorili, kje bodo turnirji potekali. Moški EP bo v Avstriji in Češki, ženskega pa bosta skupaj organizirali Srbija in Italija. Iz kvalifikacijskih skupin se bodo na prvenstvo neposredno uvrstile najboljše reprezentance, drugouvrščene pa bodo šle v dodatne kvalifikacije.

V kvalifikacijah tudi mladinski reprezentanci
Svoje tekmece so dobili tudi mladinci in mladinke. Mladinci bodo igrali z Nizozemsko, Bolgarijo, Avstrijo, Latvijo in Slovaško, mladinke pa z Ukrajino, Francijo, Romunijo, Belorusijo in zmagovalko prvega kvalifikacijskega turnirja.