Na novinarski konferenci je vladalo sproščeno ozračje. Foto: MMC RTV SLO
Na novinarski konferenci je vladalo sproščeno ozračje. Foto: MMC RTV SLO

Slovenska reprezentanca se je pod vodstvom selektorja Gheorgheja Cretuja zbrala prejšnji ponedeljek in začela priprave na Ligo narodov. Ta bo določila preostale potnike na olimpijske igre v Parizu, trenutno pa Sloveniji kaže zelo dobro. Prvi turnir Lige narodov bo med 22. in 26. majem v Turčiji, tekmeci Slovencev bodo Nizozemska, Francija, Kanada in Poljska.

Selektor Cretu o Roku Možiču, ki še okreva pooperaciji gležnja:
Selektor Cretu o Roku Možiču, ki še okreva pooperaciji gležnja: "Čakali ga bomo tako dolgo, dokler ne bo popolnoma zdrav in bo lahko zaigral za reprezentanco. Zdravnik mu je povedal, da bo lahko gleženj začel obremenjevati šele po treh tednih. Nato bodo morali preteči še trije tedni, da bo lahko pričel skakati, kar pomeni, da bi lahko s treningi začel nekje v juniju." Foto: CEV

"Verjetno se že ponavljam, ko vsako leto poudarjam, kako je pred nami izredno pomembno obdobje, a imamo priložnost, da se kot najmanjša država v zgodovini prebijemo na olimpijske igre. Zelo blizu smo temu cilju, zato tudi zadnjega od treh turnirjev organiziramo v Stožicah. Za tekmo proti Italiji je zeleni ring že skoraj razprodan, tudi za tekmo proti Srbiji se vstopnice odlično prodajajo. Zelo pomembni bosta tudi tekmi z Argentino in Kubo, zato potrebujemo podporo navijačev," je povedal Metod Ropret.

Sorodna novica Kratke priprave pred dolgim in verjetno nepozabnim poletjem

Priprave potekajo na načrtih, kot je znano, manjka le Rok Možič, ki okreva po operaciji gležnja. Prvi teden je bil ritem intenzivnejši. "V drugem tednu nas čaka nekaj uigravanja, vse z namenom, da bomo že na prvi tekmi Lige narodov na najvišji ravni," pravi kapetan Tine Urnaut (v naslednji sezoni ostaja na Japonskem, a menja klub), medtem ko organizator igre Gregor Ropret (s Perugio se je v zadnji sezoni veselil naslova italijanskega prvaka) poudarja, da mora Slovence znova krasiti moštvena igra:

"Veliko novega si ni treba izmišljati. Dobro se poznamo in točno vemo, kaj je prinašalo dobre rezultate. Čim prej moramo biti spet povezani. Če bomo igrali odbojko, ki nas je vedno krasila, se ničesar ne bojim. Upam le, da ne bo kakšnih poškodb. Poletje bo dolgo, mi pa nismo kot Poljaki, ki imajo 30 igralcev na najvišji ravni."

Selektor Gheorghe Cretu nima lahkega dela, saj so igralci na zbor prišli z različnimi izkušnjami. Nekateri so že pred tedni končali klubsko sezono, drugi šele zdaj. Časa za izboljšave ni več veliko. "Kot ekipa rastemo. Prvi teden so bili treningi zares intenzivni, predvsem v fitnesu, kjer so fantje opravili veliko dela. V tem tednu pred začetkom tekmovanja v Turčiji pa bomo skušali fante pripeljati do tekmovalne forme. Namenoma ne bomo igrali pripravljalnih tekem, saj smo se želeli pripravljati v mirnem okolju in se izogniti potovanjem," je povedal Cretu.

Odbojka: Nobenih odpovedi v moški reprezentanci, številne v ženski