Ker Tine Urnaut ni dobil dovoljenja za igranje, je sporazumno prekinil pogodbo s kitajskim prvakom Šanghajem. Foto: BoBo
Ker Tine Urnaut ni dobil dovoljenja za igranje, je sporazumno prekinil pogodbo s kitajskim prvakom Šanghajem. Foto: BoBo

Tine Urnaut je novembra odpotoval na Kitajsko, kjer bi moral po obvezni štirinajstdnevni karanteni začeti treninge, pred tem pa so ga delodajalci poslali še na zdravniški pregled. Ta je pokazal, da ima v krvi protitelesa novega koronavirusa, vsi zadnji izvidi testov pa so bili sicer negativni, so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije.

Kljub temu Kitajska 32-letnemu Korošcu ni izdala potrebnih dovoljenj, zato sta se slovenski odbojkar in klub dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe.

"Žal mi je, da se je izšlo, kot se je, in da ne bom imel možnosti zaigrati v kitajskem prvenstvu, zagotovo bi bila to dobra izkušnja. A tako pač je. Po drugi strani sem vesel, da se vračam v Italijo, kjer se zares dobro počutim. Zaradi odhoda na Kitajsko, karantene in vrnitve domov sicer že nekaj časa nisem treniral, zato bom za pripravo potreboval nekaj več časa. A že komaj čakam na prve tekme, premor je bil zame kar malce predolg," je dejal Tine Urnaut.

Njegovo milansko moštvo v italijanskem prvenstvu trenutno zaseda peto mesto, v ekipi pa bo Urnaut združil moči s še z enim slovenskim reprezentantom Janom Kozamernikom.

Štirje Slovenci v komisijah CEV-a
Predsedstvo Evropske odbojkarske konfederacije (CEV) je izvolilo člane komisij, v katerih bodo prihodnja štiri leta delovali trije Slovenci, Tomislav Šmuc celo kot predsednik komisije za odbojko na mivki. Slovenijo pa je CEV potrdil kot gostiteljico gala prireditve evropske odbojke. Ob Šmucu, ki ga čaka odgovorno delo na čelu komisije za odbojko na mivki, sta bila kot člana v komisije CEV izvoljena še dva slovenska predstavnika, Mile Majstorović v zdravstveno in Peter Končnik v sodniško. Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret, ki so ga predstavniki nacionalnih zvez na letošnjih volitvah izvolili v predsedstvo CEV, je z izkupičkom zadovoljen.

Ropret: Razlogov za zadovoljstvo je veliko
"Od petih kandidatur, ki smo jih, vključno z mojo, vložili na CEV, smo dobili štiri mesta in menim, da ima to za Slovenijo velik pomen. Ob tem imamo pri januarski sestavi delovnih skupin v ognju še dve železi. Predsedstvo je prav tako na naš predlog sprejelo spremembe na področju oglaševanja reprezentanc, kar bomo skušali v prihodnje izkoristiti v čim večji meri. Še dodatno pa je CEV potrdil, da bomo prihodnje leto v Ljubljani gostili gala prireditev evropske odbojke. Razlogov za zadovoljstvo je veliko,"
je dejal predsednik.