Slovenija je po treh od 15 tekem skupinskega dela Lige narodov na visokem šestem mestu. Zdaj sledita tekmi z Nizozemsko in Argentino, nato pa pride dvoboj z Nemčijo, ki je tik za Slovenci na 7. mestu. Foto: EPA
Slovenija je po treh od 15 tekem skupinskega dela Lige narodov na visokem šestem mestu. Zdaj sledita tekmi z Nizozemsko in Argentino, nato pa pride dvoboj z Nemčijo, ki je tik za Slovenci na 7. mestu. Foto: EPA

V petek je Slovenija izgubila ponovitev finala evropskega prvenstva 2019 – Srbija je bila boljša s 3:1 v nizih. V soboto so nato Slovenci zanesljivo odpravili gostiteljico Italijo s 3:0, v nedeljo pa so za konec prvega trojčka tekem premagali še Poljsko s 3:1 v nizih.

Hitropotezna odbojka
Po nekaj dneh odmora se bodo v naslednjih treh dneh kapetan Tine Urnaut in soigralci najprej pomerili z Nizozemsko, nato v petek sledi obračun proti Argentini že ob 10. uri zjutraj, v soboto pa opoldne še spopad z Nemčijo.

Nizozemci še brez zmage
Nizozemska je do zdaj osvojila le točko ob porazu z 2:3 proti Japonski, izgubila pa je še obračuna proti Rusiji (1:3) in Iranu (0:3). Argentinci so bili prav tako še brez zmage, osvojili pa so le en niz proti ZDA (1:3), medtem ko so z 0:3 izgubili tako proti Kanadi in Braziliji.

Nemci so na lestvici tik za Slovenijo na sedmem mestu z dvema zmagama in porazom oz. s šestimi točkami ter razmerjem v nizih 8:5. Slovenija je s sedmimi osvojenimi nizi in štirimi izgubljenimi prav tako osvojila šest točk.

Slovenci tik za velesilami
Na vrhu so po treh zmagah na prvih treh tekmah Brazilci (9 točk), Francozi (8) in Japonci (7), sledita pa Rusija (6) in Poljska (6) s po dvema zmagama in porazom.

V ligaškem delu tekmovanja bo vsaka reprezentanca odigrala 15 tekem v petih sklopih po tri dvoboje, v izločilni del tekmovanja pa napredujejo le najboljše štiri reprezentance.


ODBOJKA (M) – LIGA NARODOV 2021
RIMINI

Danes ob 16.00:
SLOVENIJA – NIZOZEMSKA

Petek ob 10.00:
SLOVENIJA – ARGENTINA

Sobota ob 12.00:
SLOVENIJA – NEMČIJA

PREOSTALE TEKME SLOVENIJE
9. junija: SLOVENIJA – KANADA
10. junija: SLOVENIJA – FRANCIJA
11. junija: SLOVENIJA – RUSIJA
15. junija: SLOVENIJA – BRAZILIJA
16. junija: SLOVENIJA – AVSTRALIJA
17. junija: SLOVENIJA – IRAN
21. junija: SLOVENIJA – ZDA
22. junija: SLOVENIJA – JAPONSKA
23. junija: SLOVENIJA – BOLGARIJA