Slovenija je po dveh uvodnih zmagah na svetovnem pokalu v Kairu v skupini B doživela prva poraza.

Kanadčanke so dobile uvodna niza, tretji je pripadel Sloveniji. Reprezentanca iz Severne Amerike je svojo kakovost proti oslabljeni slovenski vrsti potrdila v četrtem nizu, ki ji je pripadel s 25:14.

Slovenke lovijo tretji nastop na paraolimpijskih igrah. Foto: dostopno
Slovenke lovijo tretji nastop na paraolimpijskih igrah. Foto: dostopno

Zvečer pa so bile tekmice še svetovne podprvakinje Brazilke. Izbranke selektorja Simona Božiča so bile najbližje v prvem nizu (-16), potem so Brazilke slavile dokaj gladko s 25:9 in 25:13.

Slovenija je v svoji skupini zasedla tretje mesto, tako da bo v četrtfinalu v četrtek ob 13. uri za preboj v polfinale igrala proti Nemčiji.

V Egiptu si bo vozovnico za paraolimpijske igre priigrala najvišje uvrščena reprezentanca, ki si še ni zagotovila nastopa v Parizu.

Slovenija je doslej trikrat igrala na igrah. Leta 2004 v Atenah in v Pekingu štiri leta pozneje so slovenske odbojkarice zasedle četrto mesto, leta 2012 pa so bile v Londonu šeste. Na nedavnem evropskem prvenstvu so bile druge, prvakinje Italijanke so si že zagotovile vozovnico za Pariz.

Če Sloveniji v Egiptu ne bo uspelo, bo imela zadnjo priložnost naslednje leto, ko bo potekal še zadnji kvalifikacijski turnir za zadnji prosti mesti na največjem tekmovanju za športnike invalide. Na igrah v Parizu bo sicer nastopilo samo osem ekip.

"Vedeli smo, da ta tekma ne odloča o razvrstitvi v skupini. Danes smo dopoldne že odigrali eno tekmo, tokrat se je mogoče malo poznala utrujenost in nepomembnost rezultata. Nemke so naše stare znanke, vemo, da je treba zmagati v četrtfinalu za uvrstitev v polfinale. Jutri, ko smo prosti, se bomo sprostili in taktično pripravili. Upam, da nam bo še enkrat uspelo pokazati dobro igro in nastopiti med štirimi najboljšimi na tem pokalu," je dan ocenil selektor Božič.