Rok Bračko in Rok Možič sta lani na EP-ju v Badnu osvojila srebrno medaljo. Foto: CEV
Rok Bračko in Rok Možič sta lani na EP-ju v Badnu osvojila srebrno medaljo. Foto: CEV

"Evropska odbojkarska konfederacija je Koper izbrala za organizatorja evropskega prvenstva v odbojki na mivki do 18 let. Slovenija se je v zadnjih letih izkazala z organizacijo tekmovanj na najvišji možni ravni, vrhunec je bilo lansko evropsko prvenstvo v Areni Stožice. V Ljubljani Odbojkarska zveza Slovenije že vrsto let organizira odmevne turnirje evropske in svetovne serije v odbojki na mivki, zdaj pa so pri OZJ-ju storili še korak naprej na področju odbojke na mivki in se odločili za organizacijo evropskega prvenstva," so sporočili s krovne evropske odbojkarske organizacije.

Generalni sekretar Odbojkarske zveze Slovenije Gregor Humerca je izrazil veliko zadovoljstvo, da bo prvenstvo v Sloveniji: "Že nekaj let veljamo za zanesljive partnerje in dobre organizatorje, zato nas novica ni presenetila. Je pa to zagotovo le še potrditev tega, da v očeh evropske zveze uživamo velik ugled. Z današnjim dnem torej začenjamo še en velik projekt, prepričan sem, da bomo v Kopru znova lahko spremljali tekmovanje na najvišji ravni. Želimo si, da se bo tudi skozi ta projekt odbojka na mivki pri nas še bolj razvila, še posebej med mladimi."

Na Obali bomo tako po letu 2006 znova spremljali najboljše obračune mladih odbojkarjev in odbojkaric na mivki. Lani sta Rok Bračko in Rok Možič v Badnu postala evropska podprvaka, leta 2005 sta Nejc Zemljak in Tine Urnaut v Ukrajini osvojila bronasto kolajno, slovenski odbojkarji in odbojkarice na mivki pa so zabeležili še dvanajst uvrstitev med najboljšo deseterico.