Varovanke Gregorja Rozmana so Srebrno ligo končale s sedmimi zmagami in le enim porazom, tretje mesto je sicer manj, kot si je vodstvo reprezentance želelo, a glede na znane okoliščine ni neuspeh. Foto: Aleš Oblak
Varovanke Gregorja Rozmana so Srebrno ligo končale s sedmimi zmagami in le enim porazom, tretje mesto je sicer manj, kot si je vodstvo reprezentance želelo, a glede na znane okoliščine ni neuspeh. Foto: Aleš Oblak

Slovenke so znova pokazale dopadljivo igro, poleg borbenosti in nepopustljivosti, ki sta jih krasili na tekmi polfinala proti favoriziranim Bosankam, pa so tokrat pokazale tudi zbranost v končnicah.

Slovenske odbojkarice tretje v srebrni evropski ligi

V končnicah so dobile dva niza. V prvem je bilo izenačeno do izida 18:18, nato pa so povedle z 22:10 in 24:20, drugo zaključno žogo je z blokom izkoristila Eva Zatković. V drugem so Slovenke že na začetku zaostale z 1:8, v končnici pa z nizom zaporednih točk prišle povsem blizu, a jim je zmanjkala še ena točka. Zato pa so spet dobile končnico ves čas povsem izenačenega tretjega niza, v četrtem pa so tekmice povsem nadigrale.

Od Portugalk so bile boljše predvsem v bloku, dosegle so 12 bloktočk, dobile pa niti ene. V asih je bilo 8:4 za Portugalke, ki pa so naredile precej več napak.

Izjava po tekmi
Gregor Rozman, selektor Slovenije: "Ni se lahko zbrati po takšnem porazu, kakršnega smo doživeli včeraj. Pripravljen smo bili, da premagamo Bosno in Hercegovino, danes v velikem finalu izzovemo Avstrijo in navsezadnje osvojimo Srebrno ligo. Žal se nam včeraj ni izšlo, bil je boleč in težek poraz, zato sem še toliko bolj vesel, da se nam je uspelo zbrati in kljub padcu v igri v drugem nizu priti nazaj, se postaviti po robu dobrim Portugalkam ter tekmo z dobro energijo in navsezadnje z dobro igro pripeljati do konca v našo korist."

EVROPSKA SREBRNA LIGA
ZAKLJUČNI TURNIR, Maribor

Finale:
BiH
- Avstrija
3:2 (22, -27, -23, 18, 7)


Za 3. mesto:
SLOVENIJA - Portugalska
3:1 (21, -23, 23, 16)

Slovenija: Lorber Fijok 7, Janežič, Eržen 4, Bračko 7, Zdovc Sporer 1, Zatković 13, Pogačar 5, Velikonja Grbac 12, Boisa 2, Markovič 9, Đukić, Mazej, Winkler.

Portugalska: Calvalcanti 4, M. Pereira, Couto, I. Pereira, Monteiro, Durao 4, Vale 13, Clemente 1, Hurst 13, Resende, Maia, A. Rodrigues 12, Lopes 15, M. Rodrigues.