Odbojkarji ACH Volleya so v tej sezoni precej pomladili ekipo. Foto: OZS
Odbojkarji ACH Volleya so v tej sezoni precej pomladili ekipo. Foto: OZS

Tekmeci, tudi s slovenskima reprezentantoma Janom Kozamernikom pri Trentinu in Klemnom Čebuljem pri Asseco Resovii, so atraktivni. Ponujali bodo odbojkarske spektakle, hkrati pa bodo najbrž tudi težko premagljivi, čeprav Slovenci nobene tekme ne bodo začeli z belo zastavo.

"Veseli smo, da začenjamo tekme tudi v Ligi prvakov, v kateri bomo poskušali prikazati naš najboljši obraz in favoriziranim tekmecem kar najbolj otežiti delo. Imamo svoje načrte in verjamemo, da jih s pravo energijo in pristopom lahko uresničimo. Do konca novembra nas najprej čaka težko gostovanje v Trentinu pri eni najboljših ekip na svetu, nato pa tekma s Poljaki pred polnim Tivolijem," je v napovedih zadržan trener oranžnih zmajev Radovan Gačič.

Ljubljančani, ki so pred sezono pomladili ekipo, v državnem prvenstvu za zdaj niso posebej prepričljivi. Proti občutno slabšim tekmecem so dosegli osem zmag, gladko pa so izgubili derbi proti kamniškemu Calcitu.

"Težko pričakovani začetek elitne Lige prvakov je pred nami. Najprej odhajamo k italijanski ekipi Trentina, katere zasedba moštva in kakovost sta na najvišji ravni. To ne pomeni, da tudi mi nimamo svojih ciljev in načrtov, ki jih bomo poskusili uresničiti na vsaki tekmi. Smo motivirani in odločeni, da kljub izjemno močnim nasprotnikom pokažemo, da smo tudi mi neugodna ekipa, predvsem pred nabito polno domačo dvorano," pravi Matic Videčnik.

Prvi tekmec ACH Volleyja bo Trentino. Lanski državni prvak – v finalu je s 3:2 v zmagah premagal Civitanovo – je letos odlično začel sezono, v domačem prvenstvu je nanizal šest zmag, za zdaj je še neporažen.

Glavna zvezdnika ekipe sta italijanska reprezentanta, sprejemalca Alessando Michieletto in Daniele Lavia, organizator igre je prav tako italijanski reprezentant Riccardo Sbertoli, na blokerskih mestih je poleg Kozamernika še srbski reprezentant Marko Podraščanin, na korektorskem položaju pa blesti Luksemburžan poljskega rodu Kamil Rychlicki.

LIGA PRVAKOV (M), skupina B, 1. krog

Četrtek ob 20.30:
TRENTINO – ACH VOLLEY

Ob 18.00:
RZESZOW – TOURS

ACH Volley v četrtek v Trentu začenja Ligo prvakov