Slovenija je ligo končala s po štirimi zmagami in porazi, današnje tri točke je v Luxembourgu osvojila prepričljivo proti zadnjeuvrščeni ekipi, ki na osmih tekmah ni osvojila niti niza. Foto: CEV
Slovenija je ligo končala s po štirimi zmagami in porazi, današnje tri točke je v Luxembourgu osvojila prepričljivo proti zadnjeuvrščeni ekipi, ki na osmih tekmah ni osvojila niti niza. Foto: CEV

Tokrat se je prvi niz sicer začel dokaj izenačeno, Slovenke so prvo resnejšo točkovno prednost pridobile po treh zaporednih točkah, ko so ušle na 7:4. Odtlej so bile ves čas v ospredju, z zaporednima točkama so odločilen preboj naredile pri vodstvu z 18:12, nato pa tekmicam dopustile le še pet točk.

Drugi niz se je na slovensko stran nagnil še prej, izbranke Marca Bonitte so namreč hitro povedle z 8:2 in 10:3, a so se gostiteljice prebudile in zaostanek zmanjšale na vsega dve točki. Tako kot v prvem nizu pa je bilo spet bolj ali manj odločilnih 18:12, potem so namreč gostje prednost do konca niza še povečale in tekmicam dopustile še točko manj kot v uvodnem nizu.

Tretji niz je bil uvodoma spet bolj izenačen, po vodstvu z 9:7 pa so Slovenke nanizale šest točk zapovrstjo in prišle do prednosti s 15:7 ter si tako pripravile lepo zalogo za bolj ali manj miren zaključek tekme.

Pred Slovenkami je zdaj nekaj počitka, predvidoma 11. julija pa bodo že začele priprave na kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2023, v okviru katerih se bodo konec avgusta in na začetku septembra pomerile z Avstrijo, Azerbajdžanom in Gruzijo.

Švedska in Portugalska v finale
Srebrno ligo je sicer na prvem mestu končala Švedska s sedmimi zmagami in porazom ter 20 točkami, drugo pa s 17 točkami Portugalska, ki je danes ugnala Estonijo v gosteh s 3:1. Ti dve ekipi se bosta 2. julija borili za končno zmago in preboj v Zlato ligo ter denarno nagrado 35.000 evrov. Slovenke so bile na koncu tretje z 12 točkami, Estonija četrta z 11, Luksemburg pa zadnji brez točk.

Srebrna liga:
LUKSEMBURG - SLOVENIJA
0:3 (-17, -16, -17)

Luksemburg: Mulli 6, Hoffmann 9, Schneider 5, Braas 2, Mach 1, Esselin, G. Tarantini, Martin, Snopok, Fraschetti 1, Welsch, van Elslande 7, L. Tarantini 2, Koos 1.

Slovenija: Pogačar, N. Milošič 11, Koren 9, Pucelj, Šiftar, Velikonja Grbac, Zatković, Grubišič-Čabo, Lorber Fijok 18, Halužan Sagadin 6, K. Milošič 5, Boisa 12.

Vrstni red: Švedska 20, Portugalska 17, Slovenija 12, Estonija 11, Luksemburg 0.


Že odigrano:
PORTUGALSKA - SLOVENIJA 3:0
SLOVENIJA - ŠVEDSKA 0:3
SLOVENIJA - LUKSEMBURG 3:0
SLOVENIJA - ESTONIJA 3:2
ESTONIJA - SLOVENIJA 3:2
SLOVENIJA - PORTUGALSKA 3:1
ŠVEDSKA - SLOVENIJA 3:0