ACH Volley je po izgubljenem naslovu državnih prvakov odločen, da vtis vsaj malo popravi v pokalnem tekmovanju. Foto: www.alesfevzer.com
ACH Volley je po izgubljenem naslovu državnih prvakov odločen, da vtis vsaj malo popravi v pokalnem tekmovanju. Foto: www.alesfevzer.com

V finalu bosta torej igrali ekipi, ki v državnem prvenstvu nista uresničili ciljev, predvsem za Calcit Volley pa bo pokalni finale priložnost, da pride do edine letošnje lovorike.

ACH je imel nekaj težav le v uvodnem nizu, saj si je Salonit hitro priboril vodstvo 5:2. Pri zaostanku 15:10 je trener ACH-ja Matija Pleško vzel minuto odmora, že prej pa Köka zamenjal z Juretom Okrogličem. Z delnim izidom 4:1 je ACH ujel priključek (19:18) in po uspešni akciji Okrogliča prvič povedel pri 23:22. Z asom je 24. točko prispeval Božidar Vučičević, ki je tudi zaključil niz za 25:23.

Tudi v drugem nizu je bolje začel Salonit (3:5), toda po delnem izidu 7:1 je ACH Volley prevzel pobudo (14:9). Vseeno je bilo tesno do konca, ko je Okroglič prispeval točko za 24:22, ACH (Vučičević) pa je izkoristil drugo zaključno žogo.

V tretjem nizu je Salonit povedel s 17:19, kar je bil za ACH Volley znova alarm, da je treba zaigrati resno. Odgovorili so s štirimi zaporednimi točkami (21:19) in bili prepričljivejši tudi v končnici niza.

"Kljub izgubljenemu državnemu prvenstvu pred nekaj dnevi, je pokalno tekmovanje nova lovorika, ki si jo vsekakor želimo osvojiti. Imamo nekaj težav v ekipi, zato smo danes začeli tekmo z nekoliko mešano postavo, na srečo nam je uspelo zmagati," je povedal Okroglič.

V petkovem finalu bo ACH igral s kamniškim Calcitom Volleyjem, ki je bil s 3:0 boljši od kranjske ekipe Hiša na kolesih Triglav. Diko Purič. Z 12 točkami je bil najučinkovitejši igralec tekme, šest jih je dosegel z blokom.

"Včeraj smo proti Mariboru pričakovali težko tekmo in porabili kar precej energije. Tudi danes smo se morali predvsem psihično dobro pripraviti, da smo tekmo čim prej pripeljali do konca in da gremo lahko z neko pozitivno usmerjenostjo v finale," je povedal odbojkar Calcita Jan Brulec.

Pokal Slovenije, polfinale:
ACH VOLLEY – Salonit Anhovo
3:0 (23, 23, 21)

CALCIT VOLLEY – Hiša na kolesih Triglav
3:0 (20, 17, 12)