Slovenija bo prvo tekmo v elitnem reprezentančnem tekmovanju odigrala proti Srbiji, ki je ravno na račun Slovencev osvojila zadnji evropski naslov. Foto: EPA
Slovenija bo prvo tekmo v elitnem reprezentančnem tekmovanju odigrala proti Srbiji, ki je ravno na račun Slovencev osvojila zadnji evropski naslov. Foto: EPA

Kot so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije (OZS), bo uvod v ligo narodov ponovitev finala evropskega prvenstva leta 2019 v pariški dvorani Bercy. Takrat so bili uspešnejši srbski odbojkarji, ki so se veselili naslova. Drugi nasprotniki Slovencev bodo Italijani, 30. maja pa se bodo Slovenci pomerili še s svetovnimi prvaki Poljaki.

Pet sklopov po tri tekme
Po treh dneh premora bo nato 3. junija obračun Slovenije in Nizozemske, ki je v ligi narodov zamenjala Kitajsko, sledili bosta tekmi z Argentino in Nemčijo. V okviru tretjega tridnevnega sklopa, ki bo med 9. in 11. junijem, bodo Slovencem nasproti stali Kanadčani, Francozi in Rusi, četrti sklop tekem med 15. in 17. junijem pa prinaša tekme z Brazilijo, Avstralijo in Iranom.

V zaključne boje samo četverica
Zadnje tri tekme rednega dela bodo na sporedu med 21. in 23. junijem, tekmeci Slovenije bodo Američani, Japonci in Bolgari. V Riminiju bo vsaka reprezentanca odigrala 15 tekem, sledili pa bodo zaključni boji najboljše četverice, ki bodo dali zmagovalca letošnjega tekmovanja.


ODBOJKA - LIGA NARODOV 2021 (M)

RAZPORED TEKEM SLOVENIJE

28. maja: SLOVENIJA - SRBIJA
29. maja: SLOVENIJA - ITALIJA
30. maja: SLOVENIJA - POLJSKA

3. junija: SLOVENIJA - NIZOZEMSKA
4. junija: SLOVENIJA - ARGENTINA
5. junija: SLOVENIJA - NEMČIJA

9. junija: SLOVENIJA - KANADA
10. junija: SLOVENIJA - FRANCIJA
11. junija: SLOVENIJA - RUSIJA

15.. junija: SLOVENIJA - BRAZILIJA
16. junija: SLOVENIJA - AVSTRALIJA
17. junija: SLOVENIJA - IRAN

21. junija: SLOVENIJA - ZDA
22. junija: SLOVENIJA - JAPONSKA
23. junija: SLOVENIJA - BOLGARIJA