Slovenci so na zadnjem evropskem prvenstvu izgubili proti Italiji z 2:3. Foto: EPA
Slovenci so na zadnjem evropskem prvenstvu izgubili proti Italiji z 2:3. Foto: EPA

Dekleta bodo prvo tekmo odigrala 18. avgusta v Gentu proti Poljski, fantje pa bodo branjenje srebra začeli 30. avgusta v Varni proti Ukrajini.

Evropsko prvenstvo za ženske bodo skupaj gostile Belgija, Italija, Nemčija in Estonija, uvodno srečanje pa bosta igrali Italija in Romunija, ki se bosta med seboj pomerili v skupini B. Slovenske odbojkarice se bodo z najboljšimi reprezentancami Evrope sprva srečale v okviru skupine A, skozi katero si bodo skušale priigrati uvrstitev v izločilne boje.

Prve tekmice varovank italijanskega stratega Marca Bonitte bodo Poljakinje, tekma bo 18. avgusta v Gentu, dan pozneje se bodo slovenska dekleta merila z Belgijkami, zatem še s svetovnimi prvakinjami Srbkinjami. Po dnevu premora bodo Slovenke 22. avgusta v dvorani Top Sport Hall igrale proti Madžarkam, za konec prvega dela prvenstva pa se bodo 23. avgusta srečale še z Ukrajinkami. Za Slovenke bo to tretji nastop na evropskih prvenstvih.

Evropsko prvenstvo za moške bosta 28. avgusta odprli Belgija in Italija, prizorišče tekme v skupini A, ki jo bo sicer gostila Italija, še ni znano. Slovenske odbojkarje prvi dvoboj v okviru skupine B v Varni čaka 30. avgusta, ko se bodo pomerili z Ukrajino, 1. septembra bodo tekmeci Slovencev Finci, 2. septembra pa Španci.

Sledil bo dan za počitek, nato pa se bo slovenska izbrana vrsta na igrišče vrnila 4. septembra in se srečala s Hrvaško, zadnjo tekmo skupinskega dela pa bodo fantje igrali 5. septembra proti Bolgariji. EuroVolley bosta ob Italiji in Bolgariji gostila še Izrael in Severna Makedonija.