Z Rusijo se je Slovenija v Stožicah pomerila že lani na evropskem prvenstvu. Foto: BoBo
Z Rusijo se je Slovenija v Stožicah pomerila že lani na evropskem prvenstvu. Foto: BoBo

V Areni Stožice bodo med 28. do 30. majem 2021 nastopile Slovenija, Rusija, Francija in Kanada. Krstni nastop med svetovno elito bodo slovenski odbojkarji doživeli v Tauron Areni v Krakovu na Poljskem, kjer so nastopili že na evropskem prvenstvu 2017. Njihovi tekmeci bodo Srbi, Italijani in gostitelji Poljaki.

Teden dni pozneje bodo gostovali na Kitajskem in se v Ningboju pomerila s Kitajsko, Argentino in Nemčijo. Sledil bo domači turnir. V Ljubljano spet prihaja ena najboljših reprezentanc zadnjih let, Rusija, pred domačimi gledalci pa se bo pomerila še s Francijo in Kanado.

Iz Ljubljane se bodo Slovenci podali v Teheran in igrali proti Iranu, Braziliji in Avstraliji. Konec rednega dela lige bo v Varni, ki bo na sporedu od 11. do 13. junija. Na njem se bo Slovenija pomerila z Bolgarijo, Japonsko in ZDA. Zaključni turnir najboljše šesterice bo od 23. do 27. junija gostil Torino.

Dekleta bodo uvodne turnirje v vseh skupinah odigrala že med 11. in 13. majem, finalni del tekmovanja pa bo od 23. do 27. junija v Nankingu na Kitajskem. Slovenske odbojkarice v Ligi narodov ne bodo nastopile, jih pa zato čakajo obračuni v srebrni evropski ligi, skozi katero si bodo skušale zagotoviti uvrstitev v najmočnejše evropsko tekmovanje – zlato ligo.