Blaža Klemenčič se bo na poti do Londona ustavila še v Franciji. Foto: Ervin Čurlič
Blaža Klemenčič se bo na poti do Londona ustavila še v Franciji. Foto: Ervin Čurlič
Klemenčičeva slavila v Lomah

Drugo mesto je osvojila Tanja Žakelj. Obe bosta zastopali Slovenijo na olimpijskih igrah.

"Zelo sem zadovoljna. Prišla sem po zmago in sem jo tudi dobila. Ta državna prvenstva mi niso usojena, vsako leto izgubim. Danes sem prišla prav z namenom, da dobim, pa sem dobila," je povedala Blaža Klemenčič, ki bo pred Londonom sicer nastopila še na zadnji tekmi svetovnega pokala, ki jo bo gostil Val d'Isere.

"Startala sem kar v redu, se držala Blaže, tudi ona verjetno ni šla na polno. Mislila sem, da bo tak lep, sproščen dvoboj, ker nobena ni želela tvegati na spustih, da ostaneva celi do olimpijskih iger. Na žalost sem imela sredi prvega kroga že tehnične težave, predrla sem zadnjo zračnico. Morala sem se ustaviti v tehnični coni, da so mi zamenjali zadnji obročnik. Tam sem seveda izgubila stik z Blažo. Tudi v nadaljevanju se nisem najbolje počutila na zamenjanem obročniku. Zaradi varnosti sem se odločila, da se v naslednjem krogu še enkrat ustavim in dobim nazaj svojo gumo, svoj obroč. Razlika pa je seveda naraščala in sem nazadnje vozila v svojem ritmu, motivacija mi je malo padla in nisem niti šla na polno," pa je nastop strnila Tanja Žakelj.

Pandur in Černilogarjeva ubranila naslov
S spustom se je končalo državno prvenstvo v gorskem kolesarstvu, ki ga je gostil park Javornik v Lomah pri Črnem Vrhu nad Idrijo. Do naslova sta prišla Žiga Pandur v moški in Zarja Černilogar v ženski konkurenci, ki je ubranila naslov najboljše v Sloveniji. Za Pandurjem sta se uvrstila Aleš Virtič in branilec naslova Miran Vauh. Pri ženskah sta nastopili le dve tekmovalki, za Černilogarjevo pa je končala Monika Hrastnik. V krosu je bil najboljši Matjaž Budin.

Klemenčičeva slavila v Lomah