LeBron James bo eden glavnih zvezdnikov letošnjih iger. Foto: Reuters
LeBron James bo eden glavnih zvezdnikov letošnjih iger. Foto: Reuters
Kobe Bryant
Eden izmed novinarjev je takole "ujel" Kobeja Bryanta v svoj tablični računalnik. Foto: Reuters

"To je moj cilj. En cilj sem že izpolnil, upam, da bom tudi drugega. Za zdaj imam fantastično leto, to leto bi lahko bilo eno najlepših v mojem življenju," je na nabito polni novinarski konferenci razlagal "kralj James", ki je trenutno morda celo najboljši košarkar na svetu.

V nedeljo jih čakajo Parker in Francozi
Z ameriško reprezentanco je seveda velik favorit za olimpijsko zlato v Londonu, Američani obrambo naslova začenjajo v nedeljo s tekmo proti Francozom z NBA-organizatorjem Tonyjem Parkerjem na čelu.

James v pomoč tudi centrom
Ameriški ekipi raznovrstnosti in eksplozivnosti zagotovo ne manjka, utegnilo pa bi se zatakniti pri višini. V ekipi je le en pravi center - newyorški Tyson Chandler. Tako se bo moral 203 cm visoki James spoprijeti tudi z nasprotnikovimi centri.

"Pomembno je tisto, kar imaš v sebi"
"Višina je precenjena. Sploh ni pomembno, kako visok si, kako hiter ali kako eksploziven si. Pomembno je tisto, kar imaš v sebi. Višina ne pomeni prav nič," poudarja zvezdnik Miamija, ki se bo skupaj s soigralci zanašal na agresivno obrambo mož na moža in hitre protinapade po ukradenih žogah. "Bomo pripravili šov? Tu smo zato, da se zabavamo. Ne gremo pa na igrišče z mislijo, da pripravimo šov. Upamo, da se bo z našim načinom igre samodejno zgodilo to," je še dodal.