Novak Đoković je v Wimbledonu lani zmagal, letos pa je izpadel v polfinalu proti Rogerju Federerju. Na olimpijskem turnirju stopnjuje formo. Foto: EPA
Novak Đoković je v Wimbledonu lani zmagal, letos pa je izpadel v polfinalu proti Rogerju Federerju. Na olimpijskem turnirju stopnjuje formo. Foto: EPA
Serena Williams
Serena Williams je 7. julija petič dvignila prestižni krožnik na Church Roadu, tudi na olimpijskem turnirju pa je v izjemni formi. Foto: EPA
Marija Šarapova
Marija Šarapova je v Wimbledonu izpadla že v osmini finala, na olimpijskem turnirju pa je blizu odličju. Foto: EPA

Srb, ki je v Pekingu pred štirimi leti osvojil bron, je končno ujel pravo formo, potem ko je imel v sredo veliko težav z Lleytonom Hewittom. Odlično je serviral in Francoza nadigral tudi z osnovne črte.

Kraljeva podpora za Murrayja
Andy Murray
je odpravil Nicolasa Almagra s 6:4 in 6:1, Škot je dosegel 29 "winnerjev", serviral je tudi 15 asov, Španec si ni priigral niti ene priložnosti za brejk. Dvoboj je trajal le 59 minut. Dvoboj sta si ogledala princ William in njegova soproga Kate.
Federer proti del Potru
Roger Federer
je s 6:4 in 7:6 izločil visokega Johna Isnerja. Američan je odlično serviral, v izmenjavah z osnovne črte pa je bil Švicar precej boljši. V prvem nizu je odločil le en odvzem servisa, Isner je imel dve priložnosti za izenačenje na 5:5, a ju je sedemkratni zmagovalec Wimbledona rešil in osvojil prvi niz.

V drugem nizu sta oba igralca na osrednjem igrišču zadržala začetne udarce, v podaljšani igri pa je bil boljši Federer s 7:5. Švicar se je Isnerju tudi oddolžil za nepričakovan poraz v Davisovem pokalu. 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam se bo v polfinalu srečal z Juanom Martinom del Potrom, ki je s 6:4 in 7:6 ugnal Keia Nišikorija.

"Po 12 letih sem znova v boju za kolajne. Leta 2000 sem izgubil proti Tommyju Haasu in Arnaudu Di Pasqualeju, tokrat pa računam na prvo posamično odličje," je bil zadovoljen Federer, ki je že izpadel iz turnirja dvojic, kjer sta s Stanislasom Wawrinko branila naslov iz Pekinga.

Serena razred zase
Prva nosilka Viktorija Azarenka je bila na uvodnem dvoboju na osrednjem igrišču s 6:4 in 7:5 boljša od Angelique Kerber in se bo v polfinalu srečala s Sereno Williams. Američanka je pometla s Caroline Wozniacki. Danka je osvojila le tri igre.

Nisem hitela. Ko igraš proti takšni igralki, kot je Caroline, moraš biti pripravljen na sto izmenjav žogice. Čeprav je bil na pogled izid hiter, je bil dvoboj težak,” se je Američanka po ekspresni zmagi otepala vloge favoritinje.

Ena Rusinja zagotovo v finalu
Izpadla je lanska zmagovalka Wimbledona Petra Kvitova, s 7:6 in 6:3 je Čehinjo izločila Marija Kirilenko, ki se bo v polfinalu pomerila z Marijo Šarapovo.
Sibirska lepotica je premagala Kim Clijsters s 6:2 in 7:5. V prvem nizu je Šarapovi uspel brejk v peti in sedmi igri. Tudi v drugem nizu je zmagovalka letošnjega Roland Garrosa hitro povedla s 3:1, a se je Belgijka vrnila in povedla s 5:4. V enajsti igri je poslala žogo v avt in Šarapovi je uspel odločilni odvzem servisa.

Četrtfinale (M), tabela:
FEDERER (ŠVI/1) - ISNER (ZDA/10)
6:4, 7:6 (5)

DEL POTRO (ARG/8) - NIŠIKORI (JAP/15)
6:4, 7:6 (4)

MURRAY (VB/3) - ALMAGRO (ŠPA/11)
6:4, 6:1

ĐOKOVIĆ (SRB/2) - TSONGA (FRA/5)
6:1, 7:5



Četrtfinale (Ž), tabela:
AZARENKA (BLR/1) - KERBER (NEM/7)
6:4, 7:5

S. WILLIAMS (ZDA/4) - WOZNIACKI (DAN/8)
6:0, 6:3

ŠARAPOVA (RUS/3) - CLIJSTERS (BEL)
6:2, 7:5

KIRILENKO (RUS/14) - KVITOVA (ČEŠ/6)
7:6, 6:3