Blaž Kavčič je dolgo čakal na nastop, saj je popoldne v Wimbledonu deževalo, zvečer pa je lahko zaigral celo na osrednjem igrišču. Foto: Reuters
Blaž Kavčič je dolgo čakal na nastop, saj je popoldne v Wimbledonu deževalo, zvečer pa je lahko zaigral celo na osrednjem igrišču. Foto: Reuters
David Ferrer
David Ferrer, ki se je v Wimbledonu prebil vse do četrtfinala, je bil premočan za Kavčiča. Španec je blestel z osnovne črte in ni delal neizsiljenih napak. Foto: Reuters
Katarina Srebotnik in Andreja Klepač
Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta igrali drugi skupni dvoboj. Foto: STA
Jo Wilfred Tsonga
Jo Wilfred Tsonga je v maratonskem dvoboju 2. kroga izločil Miloša Raonića s 25:23 v odločilnem nizu. Foto: Reuters
Andy Murray
Andy Murray se bo znova srečal z neugodnim Marcosom Baghdatisom. Foto: Reuters
Marija Šarapova
Marija Šarapova se bo v osmini finala pomerila s Sabine Lisicki. V osmini finala Wimbledona pred mesecem dni je Nemka zmagala v dveh nizih. Foto: Reuters
Venus Williams
Venus Williams je ujela pravo formo na travnati podlagi, potem ko je v Wimbledonu izpadla že v uvodnem krogu. Foto: Reuters

Dvoboj bi moral biti po prvotnem sporedu odigran na igrišču števila ena, a je na Church Roadu popoldne deževalo. Zvečer so organizatorji prestavili dvoboj na osrednje igrišče, kjer so ves dan odigrali pod streho.
V prvem nizu se je Kavčič dobro upiral v uvodnih štirih igrah, izid je bil poravnan na 2:2, potem pa je Ferrerju v šesti in osmi igri uspel odvzem servisa. Uvodni niz je trajal 32 minut.
V drugem nizu je Ferrerju v četrti igri uspel brejk, Kavčič na servis Španca ni imel pravega odgovora, v osmi igri pa je znova oddal začetni udarec.

Kavčič: Ferrer je bil enostavno predober
"Ferrer mi ni ponudil nobene možnosti za zmago. Mislim, da sem prikazal dobro predstavo, s tem so se strinjali tudi moj trener in ljudje, ki so spremljali dvoboj, morda bi na trenutke moral zaigrati agresivneje in večkrat priti na mrežo. Pri tako kakovostnem igralcu, kot je Španec, pa je to zelo težko narediti. V Ferrerjevi igri ni bilo napak, zelo dobro se je gibal po igrišču. Večkrat sem udaril žogico tik ob črto, a mi jo je vrnil brez težav. Danes sem se lahko prepričal o njegovih sposobnostih," je dejal Kavčič.

"Dal sem vse od sebe, zelo vesel pa sem tudi, da sem imel priložnost igrati na centralnem igrišču. Nisem imel nobene treme, prikazal sem tenis, ki ga želim igrati, a Ferrer je bil danes enostavno predober," je še dodal Ljubljančan.

Dobra igra dvojice Srebotnik/Klepač
Srebotnikova in Klepačeva sta izpadli iz olimpijskega turnirja, potem ko sta ju v osmini finala premagali Italijanki Sara Errani in Roberta Vinci s 7:5, 4:6 in 6:4. Slovenska dvojica, ki je v prvem krogu sploh prvič igrala skupaj, je imela zelo težko delo, saj ji je nasproti stala dvojica, ki je letos zmagala na Rolandu Garrosu.
Dež je prišel prepozno
Po izenačenih prvih dveh nizih sta Italijanki v tretjem povedli s 4:0, nato pa je dež za več kot dve uri prekinil dvoboj. V nadaljevanju je slovenska naveza še znižala na 1:4 in potem po zaostanku 1:5 prišla še do enega znižanja na 4:5, a sta nazadnje Italijanki po skupno dobrih dveh urah na igrišču zmagali s 6:4 ter napredovali v četrtfinale.
"Po tej prekinitvi sva se, po domače povedano, ‘napalili’, da greva na vse ali nič. Nisva imeli česa izgubiti. Dali sva vse od sebe, na koncu pa je samo malo sreče zmanjkalo, pa bi preobrnili tekmo. Solidno sva igrali celotno tekmo, a tekmici nista zastonj najboljši igralki letos med dvojicami. Bili sva enakovredni, na koncu je zmanjkal kanček sreče,” je razburljiv potek dvoboja opisala Klepačeva. Priznala je, da jima je osvojeni drugi niz pobral precej energije, kar se je poznalo v tretjem: "Za zmago v tem nizu sva porabili veliko energije, tako da je padla tudi koncentracija na začetku tretjega. Tako da nama je dež pravzaprav prišel kar prav, saj sva se zbrali in nato spet začeli tekmo na vse ali nič."

Klepačeva je pohvalila vzdušje v Wimbledonu, ki se je za 14 dni iz prizorišča grand slama prelevil v olimpijsko areno: "Vzdušje je res nekaj posebnega, ljudje navijajo zate, predstavljaš svojo državo. Včeraj se nama je izšlo, danes žal ne, a mislim, da sva kljub porazu prikazali dobro in borbeno igro,” je zadnji nastop na olimpijskem Wimbledonu ocenila Klepačeva.

Dvoboj je bil izenačen, žal pa Italijanki nista delali napak. Večino točk na mreži sta dobili, zato je bilo treba garati za vsako točko posebej. Škoda, ker je priložnost za zmago obstajala,” je povedala vodja teniške odprave Mima Jaušovec.

"Nole" v 54 minutah zmlel Roddicka
Novak Đoković
je na pokritem osrednjem igrišču s sijajno igro odpravil Andyja Roddicka s 6:2 in 6:1. Dvoboj na osrednjem igrišču je trajal 54 minut, trikratni finalist Wimbledona pa je bil popolnoma brez možnosti.

Andy Murray je premagal Jarkka Nieminena s 6:2 in 6:4. Škot se bo v osmini finala pomeril z Marcosom Baghdatisom. To bo ponovitev obračuna 3. kroga Wimbledona, ko je Murray slavil v štirih nizih, obračun pa se je zavlekel prek enajste ure po krajevnem času.

Tsonga in Raonić spisala olimpijsko zgodovino
Francoz Jo-Wilfried Tsonga je ugnal Kanadčana Miloša Raonića s 6:3, 3:6 in 25:23, oba igralca pa sta se vpisala v teniško zgodovino. Tretji niz je bil najdaljši v olimpijski zgodovini. "To je edina pot, da svoje ime zapišem v zgodovino,” je po zmagi povedal Tsonga. Prejšnji rekord je bil v lasti Fernanda Gonzaleza in Taylorja Denta, ki sta odigrala 30 iger v Atenah leta 2004.

Najdaljši niz v teniški zgodovini je bil prav tako odigran v All England Clubu, ko je leta 2010 v 1. krogu John Isner premagal Nicolasa Mahuta s 70:68.

TENIS (M), 2. krog, tabela
FEDERER (ŠVI/1) - BENNETEAU (FRA)
6:2, 6:2
ISTOMIN (UZB) - MÜLLER (LUKS)
6:7, 7:6, 7:5
ISNER (ZDA/10) - JAZIRI (TUN)
7:6, 6:2
TIPSAREVIĆ (SRB/7) - PETZSCHNER (NEM)
3:6, 6:3, 6:4
FERRER (ŠPA/4) - KAVČIČ (SLO)
6:2, 6:2
NIŠIKORI (JAP/15) - DAVIDENKO (RUS)
4:6, 6:4, 6:1
SIMON (FRA/12) - DIMITROV (BLG)
6:3, 6:3
DEL POTRO (ARG/8) - SEPPI (ITA)
7:6, 6:3

DARCIS (BEL)
- GIRALDO (KOL)
6:7, 6:4, 6:4
ALMAGRO (ŠPA/11) - BOGOMOLOV (RUS)
6:2, 6:2
BAGHDATIS (CIP) - GASQUET (FRA/16)
6:4, 6:4
MURRAY (VB/3) - NIEMINEN (FIN)
6:2, 6:4
TSONGA (FRA/5) - RAONIĆ (KAN)
6:3, 3:6, 25:23
LOPEZ (ŠPA) - MONACO (ARG/9)
6:4, 6:4
HEWITT (AVS) - ČILIĆ (HRV/13)
6:4, 7:5
ĐOKOVIĆ (SRB/2) - RODDICK (ZDA)
6:2, 6:1


TENIS (Ž), 2. krog, tabela
AZARENKA (BLR/1) - MARTINEZ SANCHEZ (ŠPA)
6:1, 6:2
PETROVA (RUS/16) - TATIŠVILI (GRU)
6:3, 6:7, 6:2
V. WILLIAMS (ZDA) - WOZNIAK (KAN)
6:1, 6:3
KERBER (NEM/7) - BABOS (MAD)
6:1, 6:1
S. WILLIAMS (ZDA/4) - U. RADWANSKA (POL)
6:2, 6:3
ZVONARJOVA (RUS/13) - SCHIAVONE (ITA)
6:3, 6:3
HANTUCHOVA (SLK) - CORNET (FRA)
6:3, 6:0
WOZNIACKI (DAN/8) - WICKMAYER (BEL)
6:4, 3:6, 6:3

CLIJSTERS (BEL) - SUAREZ NAVARRO (ŠPA)
6:3, 6:3
IVANOVIĆ (SRB/11) - BALTACHA (VB)
7:6, 6:4
LISICKI (NEM/15) - ŠVEDOVA (KAZ)
4:6, 6:3, 7:5
ŠARAPOVA (RUS/3) - ROBSON (VB)
7:6, 6:3
KVITOVA (ČEŠ/6)
- PENG (KIT)
7:5, 2:6, 6:1
PENNETTA (ITA) - PIRONKOVA (BLG)
7:5, 6:1
KIRILENKO (RUS/14) - WATSON (VB)
6:3, 6:2
GÖRGES (NEM) - LEPCHENKO (ZDA)
6:3, 7:5