Jonas Junius je ob odprtju OI nosil zastavo svoje države. Foto: Reuters
Jonas Junius je ob odprtju OI nosil zastavo svoje države. Foto: Reuters

Tudi 22-letni Junius, ki je na slovesnosti ob odprtju OI nosil namibijsko zastavo, naj bi napadel snažilko v olimpijski vasi, poroča brazilski časopis O Globo. Dekle naj bi napadalcu pobegnilo in poklicalo policijo. Napad naj bi se zgodil v nedeljo, po navedbah lokalne policije je dekle čistilo eno izmed sob, ko se ji je od zadaj približal Junius, jo zagrabil in poljubil na vrat. Svoje ravnanje naj bi pospremil s spolno pomenljivimi gestami, ponujal naj bi ji tudi denar. Po mnenju policije takšno ravnanje kaže na pomanjkanje spoštovanja do brazilskih žensk.

Boksarjev trener naj bi prisostvoval dogodku, a naj ne bi ukrenil nič. Njemu ovadba sicer ne grozi, bi pa svojega varovanca lahko vsaj oštel, so še dodali na policiji. Mednarodni olimpijski komite zaradi interesa policijske preiskave dogodka še ne želi komentirati. Namibijec bi se moral v četrtek pomeriti s Francozom Hassanom Amzilom.

Aretiran tudi Hassan Saada
O prvem primeru spolnega napada je bila brazilska policija obveščena že pred začetkom iger. V petek so aretirali maroškega boksarja Hassana Saadaja, ki naj bi napadel dve snažilki v olimpijski vasi. Saada je v pridržanju, zaradi česar je avtomatično izgubil kvalifikacijski dvoboj v poltežki kategoriji, v katerem bi se moral preteklo soboto pomeriti s Turkom Mehmetom Nadirjem.