Večina izmed več kot 11.000 nastopajočih športnikov iz 206 držav oziroma nacionalnih olimpijskih zvez biva v olimpijski vasi, novozgrajenem
Večina izmed več kot 11.000 nastopajočih športnikov iz 206 držav oziroma nacionalnih olimpijskih zvez biva v olimpijski vasi, novozgrajenem "blokovskem" naselju, ki sicer sprejme 18.000 ljudi. Foto: EPA

Brazilski mediji poročajo, da naj bi Saada eno izmed čistilk pritisnil ob steno, nato pa jo otipaval in ji kazal opolzke geste.

Pristojno sodišče je za Maročana odredilo 15-dnevni pripor in sprožilo preiskavo. Maroški olimpijski komite oziroma Saada se še nista odzvala.

Saada boksa v poltežki kategoriji. Prvi dvoboj ga čaka v soboto, a zanj je očitno olimpijskih iger konec, še preden so se uradno začele.

Francoskemu novinarju na Copacabani grozili z nožem in ga oropali
Kar nekaj novnarjev je iz Ria sporočalo o kraji in tatvini. Najbolj grozljiva je izkušnja francoskega novinarja, ki sta mu v bližini Copacabane z nožema zagrozila neznanca in mu vzela vse, kar je imel pri sebi. Po drugi strani je res, da je Francoz prekoračil osnovno pravilo in se na nevarnem območju gibal sam. Že visoke ograje z napisi, da je vrhnji del pod električno napetostjo, bi morale biti zanj svarilo, da se ni znašel v povsem varni okolici.