MMC na prizorišču
Anže Semenič je v Zakopanah izkoristil dobre razmere in se zavihtel kar na najvišjo stopničko. Foto: Reuters
www.alesfevzer.com
Timi Zajc je že ob prvi sezoni v svetovnem pokalu dobil priložnost na olimpijskih igrah. Foto: www.alesfevzer.com
EPA|Na prvi tekmi se je od Slovencev najbolj izkazal Tilen Bartol.
Tilen Bartol je na nekaterih tekmah letos že pokazal, kaj zmore. Foto: EPA

Dodaj v

Semenič: Konec koncev štejejo le prva tri mesta

Če bo možnost, želja ogled hokeja
7. februar 2018 ob 15:33
Pjongčang - MMC RTV SLO

Goran Janus je med peterico uvrstil tri mlade skakalce, ki prvič sodelujejo na olimpijskih igrah. Vsi trije imajo letos najuspešnejše zime v karierah.

17-letni Timi Zajc, najmlajši v olimpijski odpravi (dober mesec je starejša skakalka Nika Križnar), prvo sezono skače v svetovnem pokalu. Veliki up slovenskih skokov je navdušil že na uvodu v zimo, ko je hitro dokazal, da je lahko konkurenčen tudi eliti. Hkrati je postal tako poletni kot zimski državni prvak. Zdaj je pred njim še en velik mejnik v karieri: "Olimpijske igre bom skušal vzeti kot navadno tekmo. Je pa to velik dogodek in upam, da si bomo ogledali še kaj poleg skokov. Sicer si pa nekih ciljev nisem postavil. Grem korak za korakom, bi se pa rad uvrstil v ekipo."

Skakalec iz Hramš v Spodnji Savinjski dolini se je po novoletni turneji, kjer je ob debiju na vseh štirih napravah skakal v finalu, zaradi poletov na Kulmu in v Oberstdorfu, kjer je bilo svetovno prvenstvo na velikanki, umaknil iz svetovnega pokala. Predtem je bila njegova najboljša uvrstitev 12. mesto iz Nižnega Tagila. V Willingenu je bil konec tedna 17., na drugi tekmi pa se ni uvrstil v finale: "Po eni strani sem zadovoljen s formo in hkrati nisem. Nekateri skoki so bili zelo dobri in na njih lahko gradim, nekateri so bili povprečni, pridejo pa tudi slabi. Upam, da bom v Pjongčangu prikazal čim več dobrih."

Če bo možnost, želja ogled hokeja
Tudi Tilen Bartol je v Willingenu na največji veliki skakalnici na svetu zasedel 17. mesto. To mu je uspelo v nedeljo, dan predtem pa je bil deseti. A ob prvi stalni sezoni v svetovnem pokalu to ni njegova najboljša uvrstitev. Navdušil je na novoletni dan v Garmisch-Partenkirchnu, ko je na nekdanji avstrijski olimpijski napravi skakal imenitno, se potegoval celo za zmago, na koncu pa je bil vseeno odličen peti: "Forma je bila pred igrami kar v redu. Na zadnjih tekmah sem sicer delal nekaj napak, ki bi jih lahko odpravil, a sem kar zadovoljen. Zastavil sem si nekakšen cilj, da bi rad na vseh treh tekmah prišel v ekipo. To je moj prvi cilj, ostalo pa težko rečem. Vemo, da so se na olimpijskih igrah dogajala že velika presenečenja. Sem optimističen."

Skakalci se bodo potegovali za tri komplete medalj. Za prvega že v soboto, ko bo posamična preizkušnja na srednji napravi. Kvalifikacije bodo že v četrtek. Zatem sledita še dve tekmi na veliki napravi. Na vsaki tekmi bodo skakali štirje, tako da bo eden - v ekipi sta še bistveno bolj izkušena Peter Prevc in Jernej Damjan - moral počivati. Ker je med skakalnimi tekmami kar nekaj prostih dni, 20-letnik iz Loškega Potoka upa, da bodo našli čas in si ogledali še kakšno drugo športno panogo: "Igre so nekaj posebnega, saj smo navajeni, da smo na tekmah samo skakalci, tu pa se družimo tudi z drugimi športniki. Spoznavamo se, in to je posebno doživetje. Če bo le možnost, bi si rad vzel nekaj časa in si pogledal še kakšen drug šport. Če bomo prosti, smo se dogovorili, da bi šli pogledat hokej, kar bi res rad šel. Mogoče tudi smučanje, ki je blizu, a vse je odvisno od razporeda."

Zmaga spodbuda v pravem času
Tudi najstarejši med novinci, Anže Semenič, ki bo letos dopolnil 25 let, bi si rad ogledal kakšno hokejsko tekmo: "Seveda bi rad šel na kakšno tekmo. Zagotovo je to, če bo možnost, ko imamo, mislim da tri proste dni, hokej. Če se bo dalo, bi si za hokej vzeli čas, saj je to vendarle poseben dogodek. Tudi na primer kakšen bob, da vidim, kako je videti. Seveda pa bom videl, koliko bo sploh čas dopuščal."

Tržičan skače vse bolje. Bil je ključni mož ekipe na moštveni preizkušnji na svetovnem prvenstvu, ko je Slovenija na letalnici Heinija Klopferja v Nemčiji osvojila srebrno medaljo. Zatem je zablestel v Zakopanah, ko se je prvič v karieri na posamični tekmi prebil na stopničke, na Poljskem pa je celo zmagal: "V Pjongčang sem prišel dobro pripravljen. Olimpijske igre so neka nova izkušnja. Če se bo le dalo, bom poskusil uživati, bo pa to tudi odvisno od skokov. Upam, da se bom imel čim bolje. V Zakopanah sem zelo užival. Zmaga mi je dala neko potrditev, da dobro delamo in da sem se v življenju odločil prav. Upam le, da ne bo zadnja. To je lepa spodbuda, ki je prišla ob pravem času. Toda tu je nova tekma in vsi smo maksimalno motivirani. Konec koncev štejejo le prva tri mesta in vsi gremo z istimi cilji na tekmo."

Iz Pjongčanga

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
luckyss
# 07.02.2018 ob 18:37
Meni je edini izziv le še Planica...Olimpijske bodo itak kruta realnost..
Tam bi (v Planici) morala nastopiti razen mladih, ki bodo itak tam po kvotah še obvezno...Kranjec in Tepeš !!
Webb
# 07.02.2018 ob 17:53
"Konec koncev štejejo le prva tri mesta." Rožle Prezelj se definitivno ne strinja.
jezevec
# 07.02.2018 ob 18:29
Tudi Boštjanu Buču ne sede ta izjava.
blaschcci
# 07.02.2018 ob 19:18
Ja tudi zadnje,ce si Edi the Eagle;)
moj komentar
# 07.02.2018 ob 19:46
"Konec koncev štejejo le prva tri mesta."

No, trener Janus, si slišal?
sramotko
# 07.02.2018 ob 18:51
Decouberten je mrtev
rok85
# 08.02.2018 ob 00:56
Navdušil je na novoletni dan v Garmisch-Partenkirchnu, ko je na nekdanji avstrijski olimpijski napravi skakal imenitno

Dolfe bi ti dal petko.
QUENDI
# 07.02.2018 ob 19:22
....presenetljivo, da stari, in dokazano uspešni gardi, OI niso imperativ......
Voly
# 07.02.2018 ob 18:11
Ja, Zajcu je, kot kaže ravno tisti tritedenski premor toliko škodil, da je izgubil formo. Če bi Lanišek le en teden prej dvignil svojo formo na sedanji nivo, bi bil on med potniki za OI, na mali skakalnici bi bil Lanišek sigurno najboljši med našimi, ker ima odličen odriv.
Tudi Semeniču tale mala pručka ne odgovarja, upajmo, da bo bolje na veliki napravi, kar seveda velja za vse naše.
luky68
# 07.02.2018 ob 21:05
Bravo. Seveda stejejo le medalje, kaj ti pomaga biti 5x na olimpijadi ce si samo statist..
mihatirs
# 07.02.2018 ob 20:27
Me zanima če bo rekel...to je lep uspeh za ekipo...3 je v 20terici..."točke" za Zajca in Bartola na prvih OI....in podobno sranje!!
krtmenedva
# 07.02.2018 ob 18:53
Semenič: Konec koncev štejejo le prva tri mesta

Ne vem, če bi se Janus strinjal - on vedno nabija o ekipnih uspehih - tudi na posamičnih tekmah.
#janusout
gkrosl
# 08.02.2018 ob 08:05
sramotko

# 07.02.2018 ob 18:51
Decouberten je mrtev


Pierre de Coubertin
gravitacija
# 08.02.2018 ob 03:05
gledam eurosport orf1 že prenašajo trening smuk moških,kok to da pr nas ni nikol tega?
Celjan27
# 07.02.2018 ob 21:35
Seveda, na OI štejejo samo medalje. Za Slovence prve tri, za američane pa samo zlata.

Semenič ima prav. Da se ne bo kdo hvalil z odličnim 5. mestom. Ki bo že čez pol leta šlo v pozabo. Prav tako četrto...
veza
# 07.02.2018 ob 23:53
Če se ne motim, je Aman izpustil Wilingen; se je pripravlal na OI ali je kaj drugega vmes?
mikkeni
# 08.02.2018 ob 03:49
Jao kaj smo pocasni...a je pod smuckah pesek iz dubaia :(
zoran-stimac
# 07.02.2018 ob 21:54
dajmo Kamil!
Roky89
# 07.02.2018 ob 18:39
Seveda štejejo le prva tri mesta. Še posebej, če samo tako misliš. Od nekod pa moreš tudi dobiti izkušnje, kar brez teh pa tudi ne zmaguješ na tekmah.
1VIDOVICMARTIN
# 07.02.2018 ob 22:24
Ne vem če se bo izšlo z smi mladinci, rabili bi nekaj izkušenj!
MMC na prizorišču
Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!