ACH Volley in Mladost sta tudi najuspešnejši ekipi teka tekmovanja. Hrvati, štirikratni prvaki, so kraljevali na začetku, Ljubljančani pa že dobro desetletje, so tudi zmagovalci v zadnjih treh letih. Foto: OZS
ACH Volley in Mladost sta tudi najuspešnejši ekipi teka tekmovanja. Hrvati, štirikratni prvaki, so kraljevali na začetku, Ljubljančani pa že dobro desetletje, so tudi zmagovalci v zadnjih treh letih. Foto: OZS

Še drugič v petih dnevih so premagali Zadrugo Dob, še drugič brez posebnih težav. Na igrišču sicer niso posebej blesteli, tega niti niso potrebovali, imeli so nekaj nihanj, a niti v enem trenutku ni bilo vprašanja, kdo bo zmagovalec tekme, v prednosti so bili od začetka do konca nizov.

Prav v vseh elementih igre so bili od svojih tekmecev, predvsem pa so bolje servirali, pri tem je bil spet najbolj opazen Alen Šket, in bili precej bolj učinkoviti v napadu. V njem so si dobro porazdelili delo, s 13 točkami pa je bil najučinkovitejši Šket.

Maribor ostal brez finala
Drugi slovenski predstavnik Merkur Maribor je v polfinalu zaključnega turnirja v Pliberku priznati premoč zagrebški Mladosti.

Sebastijan Škorc je na zaključnem turnirju v Pliberku na igrišče poslal vse najboljše igralce. V prvem nizu je še kazalo, da slovenski prvaki ne bodo pustili presenečenja, toda po dogodkih v drugem nizu, v katerem so Hrvati povedli s 6:1, 8:2 in 19:11, Mariborčani pa so jih ujeli, ubranili zaključno žogo, nato pa pri izidu 25:24 sami imeli priložnost za izenačenje, vendar je niso izkoristili, pravih možnosti več ni ni bilo.

Hrvaški prvaki, ki so bili nato v četrtem nizu precej boljši tekmeci, so razmerje v blokih dobili z 19:12, v asih so bili boljši z 10:6, vsi statistični podatki kažejo na to, da so zmagali zasluženo.

SREDNJEEVROPSKA LIGA, MEVZA (M)

Sklepni turnir, Pliberk

Polfinale:

ACH VOLLEY - AICH/DOB
3:0 (21, 18, 22)

SK Zadruga Dob: Hruška, Gergely 6, Steiner, Ketrzynski 11, Paduretu, Marelić 1, Podlesny 4, Kitzinger, Ludegards 1, Grabmüller 5, Frances 5.

ACH Volley: Peruničić, Pernuš, Šket 13, Rutar 1, Mašulović 8, Todorović 1, Okroglič 6, Kovačič, Gjrogiev 12, Pokrešnik 5, Videčnik 8, Kök.


Merkur Maribor - MLADOST ZAGREB
1:3 (22, -26, -21, -16)

Mladost Zagreb: Višić 3, Repek, Jakopec, Nikačević 20, Bakonji 2, Silva 3, Jakovac, Vasko, Buša 22, Gajić 11, Smiljanić, Zejlković 17, Cvanciger 2.

Maribor Branik: Cafuta 2, Herman, S. Adžović, Kovačević, Pavlović 13, Bračko 8, Donik 2, A. Adžović, Planinšič 1, Kržič 7, Ihbajri 19, Kovačič, Gergye 12.


Finale, nedelja ob 19.00:
MLADOST ZAGREB - ACH VOLLEY

Tekma za 3. mesto, nedelja ob 16.00:
MEKUR MARIBOR - AICH/DOB