Predvsem Tina Čelik je bila tista, ki je imela v močnem zavesljaju, ki ga je pokazala zjutraj, v rokah in nogah tudi sredni nastop med osmerico najboljših Evropejk. Osebni rekord ima še nekaj stotink boljši od kvalifikacijskega dosežka, a tudi ta bi jo popeljal v finale z osmim dosežkom. Dosežek 1:09,23 v polfinalu je bil tokrat pod njenimi zmožnostmi.

Primož Šenica Pavletič. Foto: www.alesfevzer.com
Primož Šenica Pavletič. Foto: www.alesfevzer.com

"Seveda je bil glede na zjutraj in glede na osebni rekord finale dosegljiv. Pritiska sicer nisem čutila, a očitno ga je bilo malo preveč. Ne vem, kaj naj rečem. Vem, da sem sposobna več. Najprej bo treba analizirati tekmo," je po tekmi povedala plavalka Triglava in napovedala, da si popoldanski nastop želi tudi na 50 m prsno. "Imam hitrost in lahko grem sproščeno naprej."

Primož Šenica Pavletič pa vse do zadnjega ni opustil misli na olimpijske igre v Parizu in dosežek 1:58,05, a očitno so bili decembrska poškodba, zlom roke in dolgotrajno okrevanje preveč, da bi se lahko pripravil za boj s svetovno elito lovil športne sanje. "Kar sem odplaval, je realno. Sezona ni bila taka, kot sem si želel. Zlom zapestja ni majhna poškodba. S tem se nisem hotel obremenjevati, a glede na vse skupaj sem lahko zadovoljen. Po operaciji decembra sem bil tri tedne brez vode, tri tedne sem se navajal nazaj in začel od začetka," je po tekmi povedal plavalec Ljubljane.

Šenica Pavletič in Čelik ostala brez finala

Vse skupaj pa je pred Beogradom vendarle odmislil: "Zagotovo sem si želel finale, a tudi s polfinalom moram biti glede na vse zadovoljen. Želje so bile večje, a konkurenca je močna. Na koncu sem ponovil izid z zadnjega prvenstva."

Slovenski tabor še kar obžaluje bolezen Neže Klančar. Na 100 m prosto je zlato danes osvojila Čehinja Barbora Seemanova z izidom 53,50, ki bi bil tudi izziv za slovensko rekorderko.

Vsekakor pa sta bili premagljivi druga Čehinja Barbora Janičkova in Madžarka Nikolett Padar, ki se za srebro in bron nista spustili pod mejo 54 sekund.