Desna zunanja igralka Krima, Francozinja Oceane Sercien Ugolin, dobro pozna kar nekaj članic Metza, s katerimi se je poleti veselila naslova olimpijske prvakinje v Tokiu. Foto: www.alesfevzer.com
Desna zunanja igralka Krima, Francozinja Oceane Sercien Ugolin, dobro pozna kar nekaj članic Metza, s katerimi se je poleti veselila naslova olimpijske prvakinje v Tokiu. Foto: www.alesfevzer.com

Francoska ekipa je v skupini B še brez poraza, ima pa Krim pozitivno bilanco s preteklih tekem. Na osmih medsebojnih tekmah je petkrat zmagal. Krim in Metz sta bila skupinska tekmeca že v pretekli sezoni, na obeh tekmah pa je slavil Metz. Igra dobro selekcioniranega Metza sloni na Francozinjah Meline Nocandy, Chloe Valentini in Astride N'Gouan, pomembni členi v njegovi verigi so tudi Brazilka Bruna De Paula, Danka Louise Burgaard, Nizozemka Debbie Bont, Hrvatici Ćamila Mičijević in Ivana Kapitanović.

"Po reprezentančni akciji smo se vrnili v klube in vadimo s polno paro. Večina igralk je zdravih, delo poteka nemoteno. Pred nami je zahtevna naloga, v Metzu igrajo same vrhunske igralke, ki v dosedanjem delu sezone še niso izgubile. Naša glavna naloga bo, da zaustavimo njeno zunanjo vrsto Nocandy-De Paula-Burgaard. Nocandy je srce igre francoske ekipe v napadu, gre pa tudi za zelo dobro obrambno ekipo. Proti njej bo treba igrati pametno, preudarno in natančno," je na novinarski konferenci dejal trener Uroš Bregar.

Z igralkami Metza je pred kratkim (zaradi kvalifikacijskih tekem za nastop na evropskem prvenstvu) veliko časa preživela tudi francoska reprezentantka v dresu Krima.

23-letna desna zunanja igralka se veseli klubskega dvoboja s številnimi svojimi reprezentančnimi kolegicami: "Na dosedanjih tekmah še nismo pokazale vsega, kar znamo. Verjamem, da bo naša igra iz dneva v dan boljša, in upam, da bomo to pokazale že na nedeljski tekmi proti Metzu. Vsekakor se obeta izjemno zahtevna in zanimiva tekma."

Ob tem velja omeniti, da bodo Krimovke vse tekme v tem mesecu igrale v rožnatih dresih. Z njimi želijo izraziti podporo rožnatemu oktobru, mesecu mednarodnega ozaveščanja o raku dojk, in pokazati, da so športnice vzor tudi na drugih področjih življenja. Ljubljančanke v tem projektu, ki ga vodi Združenje Europa Donna, sodelujejo že nekaj let.

Liga prvakinj, skupina B 4. krog, nedelja ob 16.00:
KRIM MERCATOR - METZ

Sobota:
KRISTIANSAND - KASTAMONU

Nedelja:
ODENSE - GYÖR

CSKA MOSKVA - SÄVEHOF

Vrstni red: Györ 6, Metz in Odense po 4, Kristiansand, CSKA, Krim in Sävehof po 2, Kastamonu 0 točk.