Monika Hrastnik. Foto: BoBo/Miloš Vujinović
Monika Hrastnik. Foto: BoBo/Miloš Vujinović

Zmagala je Francozinja Myriam Nicole, skupno zmago v pokalu pa je po današnjem petem mestu slavila Švicarka Camille Balanche, ki jo je avgusta ovirala zlomljena ključnica.

Za zmagovalko v sončni dolini sta se zvrstili Nemka Nina Hoffmann na drugem (+4,069) ter najboljša v kvalifikacijah in nedavna svetovna prvakinja, Avstrijka Valentina Höll (+6,235), na tretjem mestu.

Hrastnik je v petkovih kvalifikacijah dosegla drugi čas, danes pa ji ni uspela tako dobra predstava. V skupni razvrstitvi svetovnega pokala je po osmih tekmah prav tako sezono končala na šestem mestu. Najboljša je bila Balancheva pred Nicolovo in svetovno prvakinjo, Avstrijko Valentino Höll.

V tej sezoni je najvišje v svetovnem pokalu posegla v švicarskem Lenzerheideju, kjer je bila četrta. Sicer je zabeležila še tri peta mesta ter po eno deveto, 11. in 12. Na evropskem prvenstvu v Mariboru pa je ubranila naslov evropske prvakinje.

Žabjek 93.
V moški konkurenci je zadnjo tekmo sezone dobil Francoz Loris Vergier pred Avstrijcem Andreasom Kolbom in Američanom Dakotahom Nortonom. Slovencev danes ni bilo med najboljših 60. Že v petkovih kvalifikacijah je namreč izpadel Jure Žabjek, ki je zabeležil 93. čas.

Slovenci so v tej sezoni svetovnega pokala ostali brez uvrstitve med 60 najboljših in posledično brez točk. V seštevku letošnje sezone je bil najboljši Francoz Amaury Pierron pred Vergierjem. Tretje mesto je pripadlo Kanadčanu Finnu Ilesu.