Gregor Koštomaj. Foto: MMC RTV SLO
Gregor Koštomaj. Foto: MMC RTV SLO

Kot je potrdil za STA, je že prevzel naloge trenerja v avstrijski ženski tehnični ekipi za evropski pokal. Koštomaj je bil v svoji karieri trener slovenske moške smukaške ekipe, predtem pa je kot trener sodeloval tudi pri največjih uspehih dvakratne svetovne smukaške prvakinje Ilke Štuhec.

Z novimi delodajalci je podpisal pogodbo z veljavnostjo enega leta. Novim varovankam, gre za dekleta, stara od 18 do 20 let, pa se je že pridružil na prvem kampu za trening.

Prejšnje vodstvo panoge za alpsko smučanje se je decembra lani pred Zlato lisico v Kranjski Gori razšlo s Koštomajem in ga razrešilo z mesta odgovornega trenerja ženske ekipe za tehnični disciplini. Koštomaj je potrdil, da se je z vodilnimi možmi slovenske zveze pogovarjal o možnostih za obnovitev sodelovanja, a "dogovora niso uspeli skleniti".

Koštomaj se je v Avstriji pridružil manjši slovenski koloniji. Nekdanji vodja reprezentanc v panogi za alpsko smučanje pod okriljem Smučarske zveze Slovenije Janez Slivnik je v Avstriji po novem odgovoren za člane mlade avstrijske moške ekipe za hitri disciplini za evropski pokal.

Že od prej pri avstrijski smukaški ekipi za svetovni pokal kot trener sodeluje Peter Pen. Pri avstrijskih smukačicah deluje tudi slovenska kineziologinja Anja Šešum, nekdanja članica ekipe Ilke Štuhec.