Srečanja so se udeležili tudi člani Evropskega olimpijskega komiteja, domači in tuji športni delegati in delavci ter predstavniki prostovoljcev. Foto: Marko Pigac
Srečanja so se udeležili tudi člani Evropskega olimpijskega komiteja, domači in tuji športni delegati in delavci ter predstavniki prostovoljcev. Foto: Marko Pigac


Člani slovenskega organizacijskega odbora in vodje področij so vodje delegacij seznanili z vsemi prizorišči, na katerih bodo potekala tako športna tekmovanja in spremljevalni program kot tudi otvoritvena in sklepna slovesnost.

Vodjem reprezentanc so po lastnih besedah predali ključne informacije, potrebne za priprave in prihod njihovih delegacij v Maribor, hkrati pa so jim predstavili tudi mesto Maribor, kamor bodo skupaj s športniki, trenerji ter tehničnim in zdravstvenim osebjem prispeli že čez tri mesece.

Maribor vstopa v zadnjo fazo priprav na ta športni dogodek, ki bo potekal od 23. do 29. julija. Takrat bo v sklopu OFEM-a na 13 prizoriščih v mestu in okolici skupno 123 tekem v 11 panogah, na katerih se bodo mladi športniki iz 48 držav stare celine potegovali za 742 odličij.

V Mariboru bodo prvič v zgodovini OFEM-a izpeljali tekmovanja v gorskem kolesarstvu, košarki 3x3 in rolkanju. Mladi pa se bodo merili tudi v športni gimnastiki, atletiki, cestnem kolesarstvu, rokometu, judu, plavanju, tenisu in odbojki, je mogoče prebrati na spletni strani organizatorjev.

Konec maja bodo na protokolarni slovesnosti v Rimu prevzeli ogenj miru in ga 2. junija na Trgu svobode predstavili na uradnem dogodku. Že naslednji dan sledi pohod z baklo na Pohorje, nato pa bodo v sklopu potovanja bakle po štajerski regiji obiskovali šole, vrtce in društva.

"Želimo si, da celotno mesto, pa tudi širša regija in navsezadnje država dihajo z nami. Za vse tekmovalne in spremljevalne dogodke bo veljal prost vstop, da bomo lahko v kar največjem številu skupaj navijali in podpirali mlade športnike. Čaka nas resnično nepozaben dogodek in verjamem, da bomo izkoristili priložnost, da pokažemo svoje športno srce in gostoljubnost," je na današnji novinarski konferenci v Mariboru dejala slovenska direktorica OFEM-a Nataša Ritonija.