Foto: EPA
Foto: EPA

"Stanje remisije, umiritve bolezni po presaditvi kostnega mozga oktobra 2019, je bilo odlično, a so te bolezni žal zahrbtne. Zadnje analize so pokazale tveganje za ponovitev. Da bi se temu izognil, bom moral znova na terapijo v bolnišnico," je na novinarski konferenci razlog za svojo prihodnjo odsotnost s trenerske klopi Bologne pojasnil 53-letni srbski strateg.

Foto: AP
Foto: AP

"Tokrat ne bom poskušal z drsečim startom na nasprotnika, ki mi želi pobegniti. To bom predvideval že vnaprej in mu ne bom dovolil, da me prehiti," je v nogometnem žargonu boj z limfomom opisal karizmatični trener.

Nekdanji jugoslovanski reprezentant, veljal je za enega najboljših izvajalcev prostih strelov svoje generacije, bo prihodnji teden sprejet v bolnišnico Sant'Orsola v Bologni.

Ko je leta 2018 prispel v Bologno, je ekipo, ki ji je grozila selitev v drugo ligo, spravil na deseto mesto. Bologna je v naslednjih dveh sezonah končala na 12. mestu, kar je tudi trenutno mesto zasedbe v serie A.

Nogometaš iz okolice Vukovarja je v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja zaslovel predvsem v dresu Crvene zvezde, nato je odšel v Italijo, kjer je igral za Romo, Sampdorio, Lazio in Inter.

Z Apeninskim polotokom je ostal povezan tudi kot trener. Pred vnovičnim prihodom na klop Bologne je vodil Milan, Torino, Fiorentino, Sampdorio in Catanio, pa tudi Sporting Lizbono in reprezentanco Srbije.