Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

V skoraj identični konkurenci kot pred tednom dni se je Stevens po dolgem času na velikem tekmovanju dokopal do zmage. V finalu je bil tri stotinke sekunde hitrejši od Nizozemca Arna Kamminge in 19 od nekdanjega sotekmovalca na treningih Nemca Floriana Schwingenschlögla.

"Fino je biti spet na vrhu in tekmuješ pač zato, da zmagaš. Vesel pa sem, da sem že v polnem treningu na taki ravni. Po poškodbi se je bilo težko vrniti. Pozneje nas je vse prizadela pandemija, ni bilo tekmovanj in priložnosti za dokazovanje, zato je ta zmaga še slajša," je neposredno po tekmi v madžarski prestolnici povedal Stevens.

Kot pravi, ga veseli, da je iz tekme v tekmo hitrejši, malenkost slabši nastop v četrtek pa je pripisal dolgi poti v sredo v Budimpešto, ki je trajala skoraj pet ur. "Bolje bi bilo, če bi šli na Madžarsko neposredno iz Berlina. A to je za naslednjič. Vesel sem, da sem premagal Nizozemca Kammingo, ki je v Nemčiji zmagal na vseh treh tekmah v prsnem slogu, včeraj na 100 m prsno, danes pa je bila zmaga moja," je še dejal Stevens, ki ga čakata še svetovna pokala v Dohi in Kazanu, nato pa evropsko prvenstvo, kjer naj bi bila pripravljenost najboljša.

Stevens izjemno plaval v Budimpešti

Zelo dobro je nastopila tudi Fainova, ki je z 1:54,25 lastni slovenski rekord na 200 m prosto, ki ga je dosegla prejšnji teden v Berlinu, popravila za 13 stotink sekunde. V ostrem boju na zadnji dolžini bazena je na koncu prepričljivo ugnala Američanko Erin Gemmell (1:55,04), zmagala je Avstralka Madison Wilson (1:53,82).

"V enem tednu kakšne bistvene razlike v plavanju seveda ni. Izid je podoben kot v Berlinu, čeprav sem začela malo hitreje. Še vedno pa mi manjka nekaj hitrosti, da bi si na prvih 100 metrih priplavala še boljši čas. Ko bom imela to, je dosegljiv tudi izid 1:53. V finalu je bila podobno kot v Berlinu Avstralka pač malo hitrejša," je po novih stopničkah v svetovnem pokalu za STA povedala Fain.

Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde je na 100 m prsno z 1:07,81 osvojila sedmo mesto, še spodbudnejši pa je njen kvalifikacijski dosežek, ko je bila še pol sekunde hitrejša. Še enkrat več je zelo dobro nastopil 18-letni Sašo Boškan iz Triglava in na 50 m hrbtno z novim osebnim rekordom 25,05 zasedel 12. mesto. Plavalec Olimpije Jaka Pušnik je osebni rekord dosegel na 200 m delfin in bil z 2:01,67 11., na 100 m prosto, kjer je bil Boškan 29., je osvojil 38. mesto. Nika Fain je bila na 50 m delfin 26.