Anja Osterman je v življenjski formi. Foto: Jakob Marušič
Anja Osterman je v življenjski formi. Foto: Jakob Marušič
Sorodna novica Slavje Anje Osterman, na odru tudi Ponomarenko Janić in Zakrajšek

"Glede na to, da je tukaj štiri dneve močno pihalo in da so tekme neprestano prestavljali, je bilo danes težko odpeljati dve vožnji. Je bila pa med njima velika razlika v pristopu. Na 500 metrov sem šla na start z občutkom, da sem utrujena, in tako sem tekmo tudi odveslala. Nato sem imela uro in 20 minut počitka, na tekmo prišla drugače pripravljena, občutki so bili drugačni. Bila sem prepričana, da bom zmagala, kar se je tudi zgodilo. Zadovoljna sem in se že veselim naslednjih preizkušenj," je po tekmi dejala Koprčanka.

Tretje mesto je zasedla Poljakinja Marta Walczykiewicz, s petim pa se je izkazala druga slovenska predstavnica Špela Ponomarenko Janić.

Anja Osterman je zjutraj veslala v finalu A na 500 metrov in bila osma, v finalu A med kajakaši na 200 metrov pa se je s šestim mestom izkazal Vid Debeljak.

Jošt Zakrajšek. Foto: Jakob Marušič
Jošt Zakrajšek. Foto: Jakob Marušič

Zakrajšek poskrbel za drugo slovensko medaljo
Na svetovnem pokalu v sprintu na mirnih vodah v Poznanju je za drugo slovensko kolajno zadnjega dne poskrbel Jošt Zakrajšek, ki je bil drugi med kajakaši na 5000 metrov. Zmagal je prvi favorit Portugalec Fernando Pimenta, ki je bil od Jošta hitrejši sedem sekund. Na tretje mesto je priveslal Poljak Rafal Rosolski.

Zakrajšek je tako še za eno mesto izboljšal uvrstitev s prejšnje tekme svetovnega pokala v čeških Račicah.

"Če bi matematično gledali, me na naslednji tekmi čaka zmaga. A še vedno je tako, kot sem rekel pred tednom. Na eni tekmi si lahko na stopničkah, že na naslednji pa se zapleteš v 'karambol' in si v ozadju. Današnja tekma je bila nekoliko drugačna kot običajno. Dodali so še dele proge, na katerih je bilo potrebno skupaj s čolnom teči, kar je tekmo naredilo še bolj taktično. Mislim pa, da sem tudi s temi deli dobro opravil," je bil zadovoljen Zakrajšek.

Anja Osterman drugič zapored na najvišji stopnički