35-letni Sašo Bertoncelj je zamudil verjetno zadnjo priložnost za nastop na olimpijskih igrah. Foto: www.alesfevzer.com
35-letni Sašo Bertoncelj je zamudil verjetno zadnjo priložnost za nastop na olimpijskih igrah. Foto: www.alesfevzer.com

Bertoncelj, ki je bil za prvenstvo dobro pripravljen, tudi zdravstvenih težav ni imel nobenih, je sestavo na konju dobro začel, nato pa ga je malo zaneslo pri prvini na enem ročaju, od tam pa je šlo vse navzdol, je iz Nemčije sporočil selektor reprezentance Sebastijan Piletič.

"Sašo je dobro začel vajo, ko pa ga je zaneslo, se je začel loviti. Boril se je, dokler ni mogel več ostati na konju. Ampak dejstvo je, da bi moral za finale prikazati sestavo tako, kot je treba, ne pa 'štrikati'. Škoda, bil je zelo dobro pripravljen, zdrav in vse dni tu v Stuttgartu je dobro treniral. Ni izgovora," je za STA dejal Piletič, potem ko je njegov varovanec po padcu s konja prejel skromno oceno 12,033 točke. Vstopna ocena za finale najboljše osmerice pa je ta čas tekmovanje bo potekalo še do poznega večera 14,400 točke.

Piletič je pojasnil, da teoretične možnosti za olimpijski nastop prek svetovnega pokala sicer še obstajajo, vendar nanje ne gre računati. "V Tokio bo šel, če strnemo, najboljši telovadec z svetovnega pokala na konju z ročaji, ki na OI še ne bo uvrščen prek mnogoboja, z ekipo ali s kolajno z SP-ja. Na sporedu so štiri tekme svetovnega pokala, štejejo najboljši trije dosežki. To pomeni, da je treba trikrat zmagati, kar je utopično pričakovati," je še razmišljal selektor.

Ob tem je pohvalil nastopa Roka Klavore (13,800) in Luke Terbovška (13,233) na parterju, ki sta oba prikazala dobra nastopa in naredila to, kar so od njiju pričakovali.

Končne uvrstitve bodo znane po koncu današnjih kvalifikacij, že zdaj pa je jasno, da se slovenska vrsta odpravlja domov.

Brez olimpijske norme so v soboto ostale tudi Teja Belak, Tjaša Kysselef in Adela Šajn.