Tyson Fury je bil po 20 mesecih znova boljši od Deontaya Wilderja. Foto: Reuters
Tyson Fury je bil po 20 mesecih znova boljši od Deontaya Wilderja. Foto: Reuters

V izjemni predstavi sta se oba boksarja večkrat znašla na tleh ringa T-Mobile Arene. Sodnik je Wilderju že štel za predčasen konec v tretji rundi, ko se je po močnem udarcu znašel na tleh. 33-letni Fury je bil dvakrat na tleh v naslednji rundi in pred porazom ga je takrat rešil tudi gong.

35-letni Wilder je spet padel v deseti rundi, dvoboj pa je v naslednji predčasno odločila desnica 206 cm visokega boksarja iz Manchestra, ki je na 32. obračunu tako ostal še neporažen. Britanec je pet centimetrov nižjega Američana premagal že februarja 2020, decembra 2018 se je dvoboj med tema tekmovalcema končal neodločeno.

"Bil sem na tleh. Že načet, saj so Wilderjevi udarci močni. Bil je res izjemen dvoboj. Ne bom iskal izgovorov. Wilder je izjemen boksar. Vedno pravim, da sem najboljši na svetu. On pa je zagotovo drugi najboljši. Večkrat sem dokazal, da se me ne more odpisati. To ni bila moja najboljša predstava, a sem opravil svoje, ko je bilo treba. Sem brez dvoma najboljši svetovni prvak težke kategorije v tej dobi. Številka ena. Če se predolgo igraš z ognjem, se boš opekel," je dejal Fury.

V svetu boksa ni skrivnost, da si je Fury letos želel dvoboj z rojakom Anthonyjem Joshuo, ki je bil do nedavnega prvak po verzijah IBF, WBO in WBA, saj bi s tem postal nesporni prvak v vseh pomembnejših boksarskih verzijah. A v njegovi pogodbi je imela prednost klavzula o obveznem povratnem dvoboju z boksarjem iz Alabame. Joshui je pred 14 dnevi naslove odvzel Ukrajinec Oleksander Usik.