Foto: BoBo
Foto: BoBo

24-letnica je lani na koprski premieri zasedla drugo mesto, tokrat domačim navijačem obljublja zmago: "Sploh ne vem, zakaj, vseeno sem bila druga najboljša, kar je bil še vedno dober rezultat, ampak na koncu sem bila razočarana, ker mi tudi v Kopru ni uspelo zmagati, ko sem lani kazala tako dobro formo."

Olimpijska prvakinja je dodala: "Letos grem v Koper z mogoče malo drugačno glavo. To sezono sem dosegla tisto, kar sem si zadala, torej olimpijsko vozovnico, v Kopru pa upam, tako kot vedno ponavljam, da se bom imela 'fajn', res hočem pokazati najboljše plezanje, da bo občinstvo uživalo. Želim si samo odplezati po svojih najboljših močeh."

Sorodna novica Janja Garnbret želi kar najbolj uživati pred množico navijačev v Kopru

Števec premaknila že na 40
Glavni cilj je bil avgustovsko svetovno prvenstvo v Bernu, kjer je prevladovala z zlatima medaljama v olimpijski kombinaciji in na balvanih, v težavnosti pa ji je zgolj malenkost zmanjkalo za zlato. Svetovni pokal letos ni bil v ospredju njenega zanimanja. Kljub temu pa je tudi v svetovnem pokalu postavila nov mejnik. Števec zmag v tem tekmovanju je premaknila na okroglih 40.

Želi si zmage
"Letošnja sezona je bila popolna, glede na to, da sem se februarja poškodovala. Tega si v takšni sezoni res ne želiš, iz tega sem se ogromno naučila. Ne vem, ali bi lahko bilo kar koli boljše. Res bi lahko bile na svetovnem prvenstvu tri zlate medalje, ampak zadovoljna sem s tem, kar sem naredila. Moji cilji se ne spreminjajo, seveda si tudi v Kopru želim zmago, dala bom vse od sebe, in to je to," je povedala v svojem slogu.

Novembra že priprave na Pariz
Svetovni pokal se sicer še ne bo končal, a Garnbret pravi, da bo to njena zadnja tekma v sezoni: "Grem na dopust, potem pa bom plezala v skali, ker celo leto nisem mogla, tako da upam, da še tam kaj težkega splezam. Potem se bom počasi vrnila v trenažni proces. V začetku novembra se bom začela pripravljati na igre v Parizu."

Potočar upa na preobrat
Koprske tekme se veseli tudi Luka Potočar, ki je lani v Kopru slavil svojo prvo zmago v svetovnem pokalu, s katero je potrdil skupno zmago pokala v seštevku težavnosti. Letošnja sezona se za 21-letnega Jeseničana za zdaj še ni odvila po načrtih: "Upam, da se mi bo sezona začela sestavljati v Kopru, je pravzaprav odlična lokacija, da se to zgodi."

Janja Garnbret se najraje posladka s sladoledom ob morju