Andy Dalton se poslavja od oranžnega dresa. Foto: EPA
Andy Dalton se poslavja od oranžnega dresa. Foto: EPA

Poteza je bila pričakovana, saj je Cincinnati na nedavnem naboru prvi izbor unovčil za Joeja Burrowa. 23-letnik je blestel v svoji zadnji sezoni na univerzi LSU, kjer je vrgel rekordnih 60 podaj za zadetek, Tigre je popeljal do naslova državnih prvakov, sam pa je prejel še Heismanovo nagrado.

Sorodna novica Najbolj čuden nabor potekal brez tehničnih težav

Imel je še enoletno pogodbo
Andy Dalton
je bil izbran v drugem krogu nabora leta 2011, pred seboj pa je imel še enoletno pogodbo, ki bi mu prinesla 17,7 milijona ameriških dolarjev.

Brown: Težak dan za naš klub
"Andy bo vedno imel posebno mesto v zgodovini našega kluba, ima pa tudi posebno mesto v mojem srcu," je ob slovesu dejal predsednik kluba Mike Brown. "To je težak dan za naš klub, saj smo vedno cenili njegov pristop. Andyja cenimo in se mu zahvaljujemo," je še dodal.

New England ni bil zainteresiran
Cincinnati je pred to odločitvijo skušal Daltona poslati v kak drug klub, a nobeden ni bil pripravljen trgovati. Najbolj naj bi bili zagreti pri Jacksonvillu, a na koncu niso pristali. Nobenega interesa niso pokazali pri New Englandu, ki ima na tem položaju po odhodu Toma Bradyja veliko vrzel.

Postal je boljši človek
"To mesto je bilo zadnjih devet let moj dom, pomenilo mi je res veliko. Vesel in hvaležen sem vsem ljudem, ki sem jih srečal v tem času. Tudi zaradi njih sem bil boljši človek," je bil čustven 32-letnik.

Brez zmage v končnici
Dalton je v tem času vrgel 204 podaje za zadetek (rekord kluba), 31.594 jardov (v klubskih knjigah zaostaja le za Kenom Andersonom – 32.838), a manjka mu uspeh v končnici. Bengalse je tja popeljal v vseh prvih petih sezonah, a v tem času ni uspel zmagati niti enkrat. Cincinnati je brez zmage v končnici vse od januarja 1991, kar je najdaljši črni tovrstni niz v Ligi NFL.

Vrhunci kariere Andyja Daltona