Tom Brady je z New England Patriotsi devetkrat zaigral v Super Bowlu, zmagal je šestkrat. Foto: Reuters
Tom Brady je z New England Patriotsi devetkrat zaigral v Super Bowlu, zmagal je šestkrat. Foto: Reuters

42-letni Brady, ki je član moštva iz okolice Bostona že vse od leta 2000, vseeno še ne namerava končati kariere in bo v novi sezoni Lige NFL najverjetneje zaigral za drugo moštvo.

Čeprav se bo moja nogometna pot odvijala nekje drugje, cenim vse, kar smo dosegli skupaj, in za vse neverjetne skupne dosežke sem zelo hvaležen.

Tom Brady

Zahvala navijačem, soigralcem, trenerju, lastniku
"Rad bi se zahvalil neverjetnim navijačem New Englanda. Massachusetts je bil moj dom zadnjih dvajset let. Lepših dvajsetih let si ne bi mogel predstavljati, zato sem za svoj čas, ki sem ga preživel pri New Englandu, zelo hvaležen," je zapisal v izjavi za javnost na družbenem omrežju Instagram.

Dodal je: "Podpora je bila neverjetna in želim si, da bi jo lahko občutil vsak igralec. Mulca iz Kalifornije ste sprejeli za svojega, tu so bili rojeni vsi moji otroci. Obožujem vašo predanost in zvestobo vsem ekipam iz te regije, zmagovanje za naše mesto pomeni več, kot si lahko mislite. Ne morem se vam dovolj zahvaliti za podporo našemu moštvu."

Šest šampionskih prstanov

Tom Brady je eden od štirih igralcev, ki so bili v Ligi NFL 20 let člani iste ekipe. Prav tako je edini, ki je v Ligi NFL osvojil šest šampionskih prstanov.

Svoj zapis je nadaljeval z zahvalo soigralcem, glavnemu trenerju Billu Belichicku in lastniku moštva Robertu Kraftu. "Hvaležen sem za vse, kar ste me naučili. Dovolili ste, da sem uresničil svoj potencial, in to je vse, kar si lahko igralec sploh želi," je še zapisal. Sklenil je z besedami: "Naše moštvo je vedno postavljalo visoke standarde v profesionalnem športu in vem, da bo to tudi nadaljevalo v prihodnje."

Navijači so že vse od klavrnega konca prejšnje sezone ugibali o prihodnosti najuspešnejšega podajalca vseh časov, zdaj jim je ta posredoval odgovor: "Čeprav se bo moja nogometna pot odvijala nekje drugje, cenim vse, kar smo dosegli skupaj, in za vse neverjetne skupne dosežke sem zelo hvaležen." Kje bo nadaljeval kariero, še ni sporočil.

Dve desetletji, šest super bowlov
Brady je bil leta 2000 na naboru Lige NFL izbran šele kot 199. igralec, a je hitro dokazal, da so vsi – z izjemo New Englanda – storili veliko napako. Izkoristil je poškodbo prvega podajalca ekipe Drewa Bledsoeja, stopil na igrišče in na njem kraljeval naslednji desetletji, v katerih je osvojil kar šest super bowlov, štirikrat je bil MVP sklepne tekme sezone, trikrat je bil MVP rednega dela. Na Pro Bowl se je uvrstil 14-krat in v tem času podrl kopico rekordov, ki jih bodo drugi težko dosegli ali presegli.