Nogometna javnost namenja misli in dobre želje igralcu Buffala. Foto: Reuters
Nogometna javnost namenja misli in dobre želje igralcu Buffala. Foto: Reuters

Damar Hamlin se je v ponedeljek zvečer zgrudil zaradi srčnega zastoja. Kmalu je bil prepeljan v bolnišnico v Cincinnatiju. Tamkajšnji zdravnik Timothy Pritts je potrdil, da je 24-letnika rešilo hitro posredovanje zdravniške službe ob robu igrišča. Trenutno še ne more govoriti, lahko pa piše in premika roke in noge.

Igralec Buffala je tako najprej napisal vprašanje: "Kdo je zmagal?" Doktor Pitts pa mu je odvrnil: "Damar, ti si zmagal, dobil si bitko življenja."

Sorodna novica Prekinjena tekma, ker se je zgrudil igralec Buffala

Tekma dokončno odpovedana
Vodstvo Lige se je medtem odločilo, da tekmo Cincinnati − Buffalo dokončno odpove in ne bo ponovljena. Komisar lige Roger Goodell je ob tem povedal: "To je bil zahteven teden. Naša glavna misel je še vedno okrevanje Damarja Hamlina. Veselijo nas informacije o njegovem napredku in vsa podpora, ki jo je prejel. Hvaležni smo vsem zdravnikom, ki so mu pomagali."

Že prej je bilo jasno, da se tekma gotovo ne bi nadaljevala ta teden. Kot je Goodell razložil, so za dokončno odpoved trije razlogi: razplet tekme ne bi vplival na to, katere ekipe se bodo uvrstile v končnico; če bi bila tekma odigrana, bi se spremenili pari končnice; s tem pa bodo tudi vse ekipe pred zadnjim, 18., krogom natanko poznale vse mogoče razplete uvrstitev.

Sorodna novica Epska predstava kombinacije Brady − Evans popeljala Tampo v končnico

Finale konference morda na nevtralnem terenu
Odpoved ima namreč precejšnji vpliv na razplet vrha Konference AFC, ki se je prej nasmihal Buffalu ali Cincinnatiju, zdaj pa kaže, da bo prvo mesto pripadlo Kansasu. Prvo mesto ima veliko težo, saj kot edino prinaša prosti teden v uvodnem krogu končnice, prav tako pa ta ekipa vse tekme (razen Super Bowla) igra na domačem stadionu. Prav zato vodstvo predlaga scenarije (ki bodo veljali, če bo zanj glasovalo vsaj 24 od 32 lastnikov ekip).

- Če bosta v finalu konference igrala Kansas in Buffalo, bo tekma odigrana na nevtralnem igrišču.

- Če bosta v finalu konference igrala Kansas in Cincinnati, bo tekma prav tako odigrana na nevtralnem igrišču.

Morebitno prizorišče še ni znano.