Komisar lige Roger Goodell se je med pandemijo odpovedal plači. Foto: Reuters
Komisar lige Roger Goodell se je med pandemijo odpovedal plači. Foto: Reuters

Najmočnejša liga v ameriškem nogometu ima sicer to prednost, da se je zadnja sezona končala tik pred izbruhom pandemije novega koronavirusa na začetku februarja, nova pa se bo začela septembra, kar je še dovolj časa za preigravanje scenarijev.

Sorodna novica Mojstri preobratov so epsko vrnitev spisali tudi na Super Bowlu

Prvak naj bi sezono odprl 10. 9.
Predstavnik lige Brian McCarthy je po poročanju ESPN-a sporočil, da bo koledar nove sezone znan v prihodnjem tednu, a jasno je, da načrtujejo, da se bo sezona začela v četrtek, 10. septembra, ko bodo igrali prvaki iz Kansasa, končala pa s Super Bowlom, 7. februarja. Načrt predvideva tudi, da bodo gledalci navzoči na tribunah.

Začetek bi lahko preložili
Vodstvo preigrava tudi različne scenarije, če bi se pandemija zaostrila. Med rezervne načrte sodijo ideje, da bi se začetek sezone lahko preložil za dober mesec (do sredine oktobra), brez igralcev na tribunah, lahko pa bi črtali tudi proste tedne (vsaka ekipa je v 17 tednih rednega dela enkrat prosta).

Ne nameravajo igrati le v enem mestu
Liga NFL pa v nasprotju z nekaterimi drugimi ligami trenutno ni naklonjena ideji, da bi se v celoti naselila v eno mesto (npr. Las Vegas, Orlando ali Atlanto), kjer bi odigrali vse tekme. Tej rešitvi se za zdaj nagibajo v Ligah NBA in MLB.

Komisar lige Roger Goodell se je sicer med pandemijo odpovedal plači.