V Kansasu v času parade virusa še ni bilo. Foto: EPA
V Kansasu v času parade virusa še ni bilo. Foto: EPA

San Francisco je na Super Bowlu proti Kansasu vodil večji del tekme, v zadnji četrtini pa zgolj opazoval šov Pata Mahomsa, ki je Chiefse popeljal do prvega naslova po pol stoletja. Razplet je užalostil številne navijače (in prebivalce) San Francisca.

Sorodna novica Mojstri preobratov so epsko vrnitev spisali tudi na Super Bowlu

Virus v času SB-ja že v San Franciscu
Po poročanju Wall Street Journala pa je ta razplet morda rešil številna življenja. Če bi 49ersi namreč zmagali, bi priredili parado, na kateri bi se lahko zbralo tudi več kot milijon ljudi. Takrat so imeli v San Franciscu že nekaj primerov potrjenih okužb novega koronavirusa, ki bi se lahko v takem druženju silovito razširil. Zmagal je Kanas City, ki je tudi priredil parado, a virus se je v tem mestu pojavil šele več kot en mesec pozneje.

"Razplet tekme bo šel v zgodovino kot eden najbolj žalostnih razpletov (za navijače San Francisca, seveda), a po drugi strani je lahko rešil precej življenj," je razložil doktor Bob Watcher z univerze v Kaliforniji.

V Kaliforniji umrlo 782 ljudi
Prebivalci Kalifornije so v domači izolaciji vse od 19. marca. V času pandemije je bilo v tej zvezni državi pozitivnih 25.000 ljudi, zaradi covida-19 pa jih je do vključno torka umrlo 782.