Tom Brady si je hitro premislil. Foto: Reuters
Tom Brady si je hitro premislil. Foto: Reuters

Sedemkratni prvak je sporočil svojo odločitev prek Twitterja in Instagrama. "V zadnjih dveh mesecih sem ugotovil, da je moje mesto še vedno na igrišču in ne na tribunah. Zato bo še čas, ampak ne zdaj. Rad imam svoje soigralce in svojo družino, ki me podpira. Vračam se nazaj v Tampo za svojo 23. sezono," je sporočil 44-letni podajalec.

Brady je popeljal Buccaneerse do naslova pred dvema sezonama, letos je Tampa izpadla v drugem krogu končnice. Pred tem je z New Englandom osvojil še šest naslovov.

V prejšnji sezoni je bil Brady vodilni po številu jardov in touchdownov.

V posebni izjavi je športni direktor Tampe Jason Licht zapisal, da se je ekipa v zadnjih dneh "pripravljala na to novico". "Glavni trener in jaz sva se v zadnjem času veliko pogovarjala s Tomom in kmalu sva ugotovila, da je veliko možnosti, da se bo vrnil. Tom je najboljši podajalec vseh časov, ki še vedno igra na elitni ravni," je med drugim še zapisal Licht.

Brady je bil ob sedmih naslovih prvaka med drugim petkrat najkoristnejši igralec finala, trikrat najkoristnejši igralec lige, 15-krat pa je bil izbran na tekmo zvezd. Ob tem je s 624 podajami za zadetek vodilni na večni lestvici, prav tako je vodilni po številu podanih jardov (84.520), rekorder pa je tudi po številu zmag, zbral jih je 243.