Tom Brady je nesporna številka 1 podajalcev v zgodovini Lige NFL. Foto: EPA
Tom Brady je nesporna številka 1 podajalcev v zgodovini Lige NFL. Foto: EPA

"Vsak dan od tebe zahteva maksimalno fizično, mentalno in čustveno pripravo. Tako sem deloval zadnjih 22 let. Na športnem področju in v življenju ni bližnjic," je dodal Brady in sklenil: "To zapisati je najtežje, a prišel je tudi ta trenutek: sporočam, da sem končal športno pot."

Uradno: Tom Brady sporočil, da končuje kariero

Novico je že v soboto zvečer prvi objavil izjemno dobro obveščeni novinar ESPN-a Adam Schefter, ki je znan po svojih hitrih in natančnih informacijah. Le nekaj ur pozneje je Bradyjev oče to informacijo označil za natolcevanja. Brady je nato v svojem podkastu razložil, da o tej odločitvi še vedno premišljuje in ni sprejel dokončne odločitve.

Ne želi hiteti z odločitvijo
"Včasih je preprosto potreben čas, da oceniš počutje in ugotoviš, kaj bi rad naredil. Ko bo prišel čas, bom novico že sporočil, kar sem ne nazadnje že rekel po zadnji tekmi sezone. Ta hip nimam v glavi časovnice. Ko bom vedel, bom vedel. Vedno sem rekel, da sem blagoslovljen, da sem lahko igral tako dolgo. Vem, da ljudi zanima moja odločitev, a ne bom preuranjeno hitel z odločitvijo," je povedal v podkastu Let's Go!

V torek zjutraj po ameriškem času je po mnenju številnih najboljši igralec v zgodovini Lige NFL končal vsa ugibanja in tudi uradno končal športno pot.

Sorodna novica Tom Brady končal super uspešno kariero; oče ovrgel govorice o sinovi upokojitvi

Sedemkratni prvak Lige NFL
Tom Brady
je sicer star 44 let, lasti si neverjetno število rekordov, med najbolj čislanimi je brez dvoma število naslovov prvaka Lige NFL. Super Bowl je šestkrat osvojil z New Englandom, lani pa s Tampo Bay.

Zanimivo, Brady je tudi osrednje ime tokratnega odgovora na vaše vprašanje na portalu Športni SOS. Še vedno ste lepo vabljeni k postavljanju vprašanj (v prihodnjih dneh so dobrodošla predvsem vprašanja, ki se bodo dotikala olimpijskih iger).

Vabljeni k sodelovanju

Vprašanja o športu, športni zgodovini in statistiki lahko pošljete po elektronski pošti ali Twitterju.

Športni SOS deluje tudi v avdioobliki ‒ naročite se na podkast SOS-odmev!

1882. Ali drži, da ima Tom Brady poleg vseh naslovov, ki ga postavljajo za največjega podajalca do zdaj, tudi logičen naslov podajalca z največ porazi v končnici?
Igor Rakuša

Sorodna novica Tadej Pogačar kliče SOS: Kako dolge so športne kariere?

Tom Brady je odigral daleč največ tekem v končnici Lige NFL, na 120 jardov (110 metrov) dolga igrišča se je v tej fazi tekmovanja kot igralec prve ekipe podal kar 47-krat, na drugem mestu pa je Peyton Manning, ki je igral "le" 27-krat.

A Bradyjev izjemni uspeh v končnicah, na začetku članka smo omenili sedem naslovov prvaka, je kriv, da vendarle ni na vrhu te statistike. Tam najdemo njegovega večnega tekmeca iz Konference AFC Peytona Manninga.

Največ porazov v končnici med podajalci:

13: Peyton Manning
12: Tom Brady
11: Brett Favre
10: Ben Roethlisberger, Aaron Rodgers, Dan Marino
9: Drew Brees
8: Jim Kelly

Kako izjemen je (bil) Brady, pokaže predvsem tabela podajalcev, ki je razvrščena po številu zmag v končnici.

PodajalecZmagePoraziPrvak
Tom Brady35127
Joe Montana1674
Terry Bradshaw1454
John Elway1472
Peyton Manning14132
Ben Roethlisberger13102
Brett Favre13111
Troy Aikman1143
Roger Staubach1162
Aaron Rodgers11101
Joe Flacco1051