Ekipa s Floride je na svoji spletni strani in na družbenih omrežjih bombastično najavila prihod 42-letnega Toma Bradyja – napisali so, da je G.O.A.T. (največji vseh časov) uradno postal član ekipe Tampa Bay Buccaneers.

Tom Brady je v Ligi NFL osvojil šest šampionskih prstanov. Foto: Reuters
Tom Brady je v Ligi NFL osvojil šest šampionskih prstanov. Foto: Reuters

Za mnoge najboljši podajalec vseh časov naj bi po informacijah medijev prejel 27 milijonov evrov plače.

Ob vesti, da Brady prihaja na Florido, so v klubu zaznali izdatno povečanje zanimanja za sezonske vstopnice.

Tampa z Bradyjem želi na vrh
Brady se je prvič v svoji karieri po dvajsetih z mejniki zaznamovanih sezonah znašel na športnem trgu kot prosti igralec ter je iskal in hitro izbral novega delodajalca. In velikana ameriškega nogometa so prepričali na Floridi ter z njim podpisali večletno pogodbo.

S trikratnim najkoristnejšim igralcem Lige NFL v svojih vrstah Tampa odkrito pogleduje tudi proti najpomembnejši lovoriki, zmagovalcev Super Bowla.

Tampa je Bradyja v svoje vrste zvabila tudi s pomočjo generalnega menedžerja Jasona Lichta, ki je bil pred dvema desetletjema član oglednikov New England Patriots na naboru, na katerem so izbrali Bradyja.
Brady je v tej najdonosnejši in najbolj gledani ameriški poklicni ligi debitiral novembra 2000, na naboru pa je bil izbran šele v šestem krogu izbora kot 199. V karieri je bil med drugim 14-krat izbran na tekmo zvezd, trikrat pa je bil tudi najkoristnejši igralec lige.

Sorodna novica Brady končuje 20-letno poglavje pri New Englandu

Če je bil New England v zadnjih dveh desetletjih reden član končnice, z Bradyjem je zaigral v skupaj devetih finalih, pa je drugače s Tampo, saj ta končnice ni videla že vse od leta 2007.

Nabor v okrnjeni obliki
Nova sezona Lige NFL se bo začela 10. septembra. Finale bo gostila prav Tampa.

Letošnji nabor Lige NFL, na katerem predstavniki 32 ekip tekmujejo, kdo bo v svoja moštva privabil potencialno najboljše mlade igralce in z njimi nato sklenil trajne pogodbe ali jih zamenjali za druge igralce, je načrtovan od 23. do 25. aprila. Zagotovo pa bo potekal v znamenju koronavirusne bolezni, ki je ustavila šport na svetovni ravni.