Robert Kranjec je zaradi visoke uvrstitve v svetovnem pokalu že uvrščen na sobotno tekmo na srednji napravi. Foto: Reuters
Robert Kranjec je zaradi visoke uvrstitve v svetovnem pokalu že uvrščen na sobotno tekmo na srednji napravi. Foto: Reuters
Petra Majdič
Slovenske tekačice v Whistlerju ne nastopajo več z izstopajočimi rumenimi dresi, temveč z belo-modrimi, ki se kar stopijo z okolico. Foto: Reuters

Zadnji trening smučarskih skakalcev v Whistlerju pred današnjimi kvalifikacijami (poskusna serija ob 18.00, kvalifikacijska ob 19.00 - prenos na TVS 2) je motilo močno sneženje, pomešano z dežjem, tako da so se tekmovalci preizkušali v izjemno težkih razmerah.

Od peterice orlov izpadel Mežnar
“Na tekmi bodo nastopili Kranjec, Prevc, ki me je te dni na treningih še posebej navdušil, čeprav že vso sezono dobro nastopa, Damjan in Pikl, tako da iz ekipe za prvo tekmo izpade Mežnar. Bil je sicer najslabši od naših na teh treningih, čeprav tudi on ni skakal slabo, tako da so bili fantje kot ekipa res dobri. Mogoče je bil Mežnar ta čas pol koraka za drugimi, zato sem se odločil za omenjeno četverico,” je za STA povedal trener skakalcev Matjaž Zupan.

Na drugem uradnem treningu je Adam Malysz s 109,5 metra postavil neuradni rekord srednje skakalnice v Whistlerju. Najdaljši od naših je bil Primož Pikl s 101,5 metra, ki je imel v 1. seriji osmo daljavo. Robi Kranjec, ki je že neposredno uvrščen na tekmo, v četrtek ni skakal.

Kranjca slab spanec ne skrbi
“Z aklimatizacijo nimam večjih težav, zadnje dni sicer slabo spim, a ker imamo tekme tako in tako na sporedu zjutraj, ni nobenih težav. Počutim se super,” je dejal najboljši Slovenec to zimo Robert Kranjec, ki bo kvalifikacije izkoristil zgolj za trening.

Te dni je s skoki na treningih navdušil tudi komaj 17-letni Peter Prevc, ki se je uvodni dan v vseh treh serijah prebil med najboljšo peterico. "Povabila na te olimpijske igre res nisem pričakoval, zato sem ga še toliko bolj vesel. Trudil sem se, da bi to čim bolj odmislil in treninge odskakal čim bolj sproščeno, kar mi je tudi uspelo," razmišlja najmlajši slovenski olimpijec.

Pociecha ob drugem padcu zlomil sani
Slovenski sankač Domen Pociecha se očitno še ni sprijaznil z olimpijsko progo v Whistlerju. Zasavec namreč kar dveh od štirih trening voženj ni končal, obakrat je namreč padel. Na srečo se ni poškodoval, saj je po telesu dobil le nekaj modric, a je pri tem zlomil sani, ki jih mora zdaj popraviti, saj nima rezervnih.

V spodnji galeriji si oglejte slovenske olimpijce med zadnjimi treningi pred začetkom iger v Vancouvru.