Tjaša Kysselef je bila v Osijeku tretja. Foto: www.alesfevzer.com
Tjaša Kysselef je bila v Osijeku tretja. Foto: www.alesfevzer.com

Dobre obete pred domačimi nastopi na Obali sta prejšnji konec tedna napovedali Teja Belak in Tjaša Kysselef, ki sta v Osijeku končali na zmagovalnem odru. Po kolajni lahko posežeta tudi Lucija Hribar in debitantka Zala Trtnik.

"Letos imamo izjemno naporno sezono z več velikimi tekmovanji, kamor so usmerjeni naši glavni cilji, svetovni pokali pa so za nas nekako etapni cilji in priprava za evropsko prvenstvo ter tudi sredozemske igre. Po dolgem času imamo res dobro ekipo telovadk. Teja in Tjaša sta že vajeni kolajn, tudi Lucija ima ob dobri izvedbi vse možnosti za uspeh," je v uvodu dejal selektor Andrej Mavrič.

Ob tako močni reprezentanci, lani je Kysselef v Kopru zmagala, Hribar pa je bila tretja na bradlji, so cilji jasni. "Želimo ponoviti, kar smo naredili že v Osijeku. Po poškodbi se vrača tudi Zala Trtnik in tudi zanjo menim, da se lahko ob dobri izvedbi prebije v finale in vmeša v boj za odličja," je povedal Mavrič.

Kysselef, ki je konec tedna na preskoku osvojila bron, je povedala, da je njen glavni cilj ponoviti nastope kot v Osijeku: "Želim si podoben razplet kot pretekli konec tedna. Tu mislim predvsem na izvedbo skokov, ne na rezultat."

Tudi Belak se z rezultatom ne obremenjuje. "Želim si, da mi bo uspelo premagati to orodje. Pri nas nismo vajeni tekmovati na Gymnovi, zato imamo pri preskoku kar nekaj težav. Moj glavni cilj je dobra izvedba obeh skokov, boljša kot v Osijeku, kjer se mi v finalu nastop ni posrečil," je dejala Belak, ki je kljub, kot pravi, ne najlepši izvedbi na Hrvaškem osvojila srebro.

V moški konkurenci se bodo domačim navijačem na najvišji ravni predstavili Luka Bojanc na krogih, Nikolaj Božič na parterju in Luka Kišek na konju z ročaji. "Naša pričakovanja niso zelo visoka, sam smo dvomesečni tekmovalni premor izkoristili za trening in dviganje težavnosti sestav. Naša želja je finale, ki je mogoč le ob popolni izvedbi. Gre za domačo tekmo, kjer bodo imeli telovadci tudi podporo s tribun," je dejal selektor moške vrste Sebastijan Piletič.

Kvalifikacije, organizatorji pričakujejo 210 tekmovalcev, so na sporedu v četrtek in petek, v soboto in nedeljo sledijo še finali po orodjih. Prenos bo na TV SLO 2 in MMC-ju v soboto in nedeljo.