Urška Kuharič Foto: www.alesfevzer.com
Urška Kuharič Foto: www.alesfevzer.com

Največje slovensko upanje na tekmi v Osijeku je bila Urška Kuharič, ki pa je v trojnem položaju z malokalibrsko puško na 50 metrov zasedla 28. mesto. Olimpijska kvota ni bila tako daleč, kot kaže končna uvrstitev.

Po nastopu ni bila pretirano razočarana, čeprav je bila letos že nekajkrat blizu temu, da si zagotovi olimpijski nastop. "Zelo sem zadovoljna z ležečim in klečečim položajem. Pri stoječem položaju pa se mi ni uspelo dovolj sprostiti, zato sem naredila preveč napak. Posledično je bil tudi rezultat prenizek," je dejala Kuharič.

Nad neuspehom svoje varovanke je bila nekoliko bolj razočarana vodja reprezentance Andreja Vlah. "Urška je bila do zadnjih dveh strelov v igri, a se ji je na koncu zatresla roka. Dve napaki sta jo oddaljili od uvrstitve v Pariz," je dejala Vlah.

Kuharič je zatrdila, da bo zagotovo vztrajala še vsaj en olimpijski cikel: "Čutim, da sem še vedno konkurenčna predvsem z malokalibrskim orožjem. Najprej moram videti, kako se bo vse skupaj odvijalo prihodnja štiri leta, nato pa se bom odločila, kako naprej."

Preostali slovenski predstavnici Urška Hrašovec in Živa Dvoršak sta zasedli 55. oziroma 57. mesto.

V moški konkurenci je v trojnem položaju Robert Markoja zasedel 54. mesto. Zmagal je Norvežan Jon Hermann Hegg pred Ukrajincem Sergejem Kulišem in Slovakom Patrikom Janyjem.

Sorodna novica "Vedno vztrajam. Tudi v hribih moram vedno priti do vrha."
Sorodna novica Rajmond Debevec v Osijeku evropski prvak v 300 m leže