Foto: Tit Košir
Foto: Tit Košir

Predvsem uvod in prvih pet minut dvoboja sta nakazala, da je slovenski vaterpolo v letu 2022 storil velik korak naprej. Izid je bil kar pet minut izenačen na 1:1, končnica te četrtine pa je pripadla tekmecem. V drugi četrtini so Slovenci izenačili na 4:4.

Hrvati, ki so nastopili brez nekaterih najboljših, zato pa so se drugi še toliko bolj trudili za mesto v reprezentanci, so Slovence nato nadigrali v tretji četrtini in na začetku zadnje povišali na 15:5.

Za slovensko vrsto, v kateri sta manjkala Matic Rahne in izkušeni Matej Nastran, je štirikrat zadel Jaša Kadivec, dvakrat Marko Blažić, po enkrat pa Jaša Lah in Martin Stele.

Hrvaški vaterpolisti pričakovano premagali slovenske

"V vsem tistem obdobju, ko so se igralci držali dogovorjene taktike, smo prikazali dober vaterpolo. Videlo pa se je, kaj proti takšnemu tekmecu pomeni ena žoga, ko je izid namesto 2:2 nato 1:3. Ne glede na končni izid, pa fantom čestitam za borbenost," je povedal selektor Krištof Štromajer.

Meni, da bi ekipa tovrstnih tekem potrebovala še več. "Le tako se lahko nekaj naučimo. Pa tudi fantje so videli, da se da, da znajo igrati, seveda pa v enem tednu ne moremo nadomestiti osmih let, ko reprezentance praktično nismo imeli. Tekmo moramo sicer še natančno analizirati, a v naši igri moramo do evropskega prvenstva tudi veliko popraviti. Časa za to pa imamo še 30 dni," je dejal Štromajer.

Slovenci prihodnji teden odhajajo na priprave na Slovaško, kjer jih čaka nov dvoboj z izkušeno ekipo gostiteljev, ki so stalni udeleženci evropskih prvenstev.

Motivirani vaterpolisti prvič po 16 letih na EP-ju

Prijateljska tekma:
SLOVENIJA - HRVAŠKA 8:17 (1:4, 4:4, 0:5, 3:4)

Slovenija: Beton, Popović, Kadivec 4, Potočnik, Lah 1, Blažić 2, Stele 1, Paunović, Vončina, Justin, Puš, Cerar, Žurbi, Stefanović, Prcać.

Hrvaška: Marcelić, Burić 5, Zović, Biljaka, Lazić, Penava 2, Rakovac 2, Žuvela, Marinić-Kragić 2, Herceg, Bašić 2, Dužević 4, Jurlina, Kržić.

Sorodna novica Slovenci na EP-ju proti favoriziranim Srbom in Madžarom