Luka Potočar je lani dosegel prvo zmago v svetovnem pokalu. Foto: EPA
Luka Potočar je lani dosegel prvo zmago v svetovnem pokalu. Foto: EPA

Na azijsko turnejo svetovnega pokala v balvanskem plezanju na Japonskem od 21. do 23. aprila in v Južni Koreji od 28. do 30. aprila bodo od članov slovenske ekipe potovali Jernej Kruder, Anže Peharc, Zan Lovenjak Sudar, Luka Potočar v moški ter Katja Debevec, Mia Krampl in Sara Čopar v ženski konkurenci.

Janja Garnbret se bo po poškodbi palca na nogi v ekipo vrnila junija.

V slovenski reprezentanci cilje gradijo na zelo trdnih temeljih. Tudi v lanski sezoni so Slovenci krojili svetovni in evropski vrh. Janja Garnbret je postala trikratna evropska prvakinja in že šestič z naskokom tudi skupna zmagovalka svetovnega pokala v težavnosti.

Luka Potočar je prvo zmago v svetovnem pokalu dosegel na premierni tekmi v Kopru, postal je evropski podprvak v težavnosti in sezono sklenil s skupno zmago svetovnega pokala v težavnosti. Anže Peharc je osvojil prvo uvrstitev na stopničke v balvanih na velikih tekmah z drugim mestom, Mia Krampl je postala evropska podprvakinja v kombinaciji.

Poleg Garnbret in Luke Potočarja, ki sta bila skupna zmagovalca svetovnega pokala v težavnosti, sta se med deseterico skupnega seštevka v težavnosti uvrstili še Mia Krampl na sedmo mesto in Vita Lukan na deveto.

Lukan tako kot Garnbret še ni pripravljena po poškodbi kolenskih križnih vezi in artroskopiji. Načrtuje, da se bo vrnila na začetku tekmovalne sezone v težavnosti.

Janja Garnbret bo vse stavila na svetovno prvenstvo, Potočar se želi dokazati tudi v svetovnem pokalu