Vlada je z odlokom uredila izvajanje športne dejavnosti in tekmovanj med epidemijo koronavirusne bolezni 19. Foto: www.alesfevzer.com
Vlada je z odlokom uredila izvajanje športne dejavnosti in tekmovanj med epidemijo koronavirusne bolezni 19. Foto: www.alesfevzer.com

Odlok določa, da športno-gibalna dejavnost in proces športne vadbe nista dovoljena. Ne glede na to, pa je proces športne vadbe dovoljen športnikom z nazivom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda ter poklicnim športnikom, starejšim od 15 let, ki so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu, pristojnem za šport.

Sorodna novica Končno usklajena priporočila za šport in treninge v dvoranah

Dovoljena individualna rekreacija Prav tako je športna gibalna dejavnost, rekreacija, dovoljena, če so udeleženci člani istega gospodinjstva, pri individualnih športih ter pri športih z največ šestimi udeleženci, če je pri vadbi mogoče neprekinjeno vzdrževati najmanj tri metre medsebojne razdalje.

Odobrena tekmovanja na najvišji ravni in tudi domače mednarodne prireditve
V kolektivnih športnih panogah je dovoljeno izvajanje tekmovanj na najvišjei kakovostni ravni, v individualnih športnih panogah je dovoljeno izvajanje velikih domačih in mednarodnih športnih prireditev. Navzočnost gledalcev na športnih tekmovanjih ni dovoljena.

Centri za fitnes so v rdečih regijah zaprti, v oranžnih pa velja pravilo ene osebe na 20 kvadratnih metrih.

Spletna okrogla miza: Profesionalni šport v karanteni