Slovenski olimpijki sta v odlični formi, včeraj sta bili tretji, danes pa sta zmagali. Foto: Nina Jelenc
Slovenski olimpijki sta v odlični formi, včeraj sta bili tretji, danes pa sta zmagali. Foto: Nina Jelenc

Drugo mesto sta osvojili Ukrajinki Marija Kičasova Skorik in Ljudmila Kuklinovska, ki sta zaostali za 34 stotink, tretji pa sta bili z zaostankom 64 stotink Portugalki Teresa Portela in Joana Vasconcelos. Na sobotni tekmi sta bili Slovenki na olimpijski razdalji 500 metrov tretji.

"To je najina dodatna tekma, bolj zaradi treninga, da se nato boljše uskladiva v dvojcu na 500 metrov, primarni razdalji, za katero trenirava. Zelo sva zadovoljni, saj sva v teh treh dneh ugotovili, da sva precej napredovali od leta 2019, ko sva zadnjič tekmovali skupaj. Dobrih občutkov, ki sva jih imeli na 500 metrov, do zdaj nisva čutili, in tudi start na 200 metrov je bil precej boljši kot kadar koli do zdaj, zato sva super zadovoljni s tem vikendom in zmago danes," je povedala Ponomarenko Janić.

Medtem ko se Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman vračata v Slovenijo, bo preostanek slovenske reprezentance jutri odletel v Sibirijo, natančneje v Barnaul, kjer bo na sporedu še druga tekma za svetovni pokal in zadnja priložnost za dosego olimpijske kvote, za katero se bodo potegovali Vid Debeljak, Jošt Zakrajšek in Mia Medved. Na svetovnem pokalu bo nastopil še Rok Šmit. Ponomarenko Janić in Osterman pa bosta pred olimpijskimi igrami tekmovali na evropskem prvenstvu, ki ga bo v začetku junija gostil Poznan.