Olimpijka Brigita Bukovec med snemanjem oddaje Hudo! v živo iz razstavnega prostora RTV. Foto: MMC/Tanja Mojzer
Olimpijka Brigita Bukovec med snemanjem oddaje Hudo! v živo iz razstavnega prostora RTV. Foto: MMC/Tanja Mojzer
Olimpijski festival
Za začetek Olimpijskega festivala se seveda spodobi izvesti pravi olimpijski protokol s prižigom olimpijskega ognja. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Plesalca plesnega kluba Urška, Nal Lakič in Pia Gričar
Plesalca plesnega kluba Urška, Nal Lakič in Pia Gričar Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Na Kongresnem trgu festival s športnimi asi

Predstavilo se 27 različnih športov, športnih zvez in društev. Na glavnem odru je moderatorsko vlogo prevzel Ribič Pepe, sicer pa celotno prizorišče Kongresnega trga utripa v izjemno športno-rekreacijskem duhu.

Od plezalne stene do sabljanja in plesa
Olimpijski festival je namenjen predvsem otrokom, družinam in tudi pedagoškim delavcem, športnim pedagogom in sploh vsem ljubiteljem različnih vrst športa. Otroci se lahko preizkusijo v plezanju, sabljanju, tenisu, golfu, plesu, na voljo je tudi skakalni poligon, pa aerobika, judo in še in še.

RTV z medijskimi vsebinami na temo športa
Na predstavitvenem prostoru RTV je današnja celotna oddaja Programa za mlade - Hudo! potekala v živo. Posebna gosta oddaje sta bila naša velika športna asa Miroslav Cerar in Brigita Bukovec. Sicer skozi ves dan poteka tudi javljanje v živo na Val 202, oddaja Infodrom se je predstavila na glavnem odru, prav tako pa tudi Firbcologi. Obiskovalci si lahko na obraz pustijo narisati kakšno umetnijo ali pobarvajo junake iz RTV-jevih televizijskih zaslonov.

Brigita Bukovec je po oddaji za MMC povedala: "Otroke je treba motivirati za športne dejavnosti, ker je to dobro za njihovo zdravje, počutje in druženje. Preveč poudarka se daje na tekmovalnost, kar v dobi odraščanja in razvijanja osebnosti ni preveč priporočljivo. Športni duh bi moral biti prijazen, skozi njega se namreč krojijo vztrajnost in dobre navade. Včasih so ambicije staršev absolutno prehude in tako naredimo pri otrocih več škode kot koristi."

Olimpijski protokol odprl festival
Uvodni del Olimpijskega festivala je potekal po vzoru odprtja olimpijskih iger (prižig olimpijskega ognja) pri katerem so vodilno vlogo imeli ravno Brigita Bukovec in Miroslav Cerar ter Bogdan Gabrovec, predsednik OKS-ZŠZ. Župan Zoran Janković je po prižigu olimpijskega ognja povabil vse k športnim dejavnostim, ki jih Ljubljana ponuja: "Srečno šport, srečno mladi, uživajte, športajte. Trenirajte, kmalu bo tu ljubljanski maraton, če pa ne trenirate, pa vsaj navijajte."

Pestro do večera
Za glasbeno razpoloženje bo ob koncu festivala poskrbela skupina Čuki. Sicer pa vse do takrat lahko obiskovalci uživajo v džezovskih točkah, nastopu Street male formacije in plesu na vozičkih, ljubitelji cirkusa lahko občudujete nastop žonglerske in ognjene skupine Čupakabra. Najmlajše razveseljujejo maskote ASKO, SKB Papi, Wolfi, ljubljanski Zmajček in druge. Za pravi šov so poskrbeli Dunkin Devils in Urbana predstava (Urban roof) in mnogi drugi.

Na Kongresnem trgu festival s športnimi asi